Carolus58 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 114

Turtur, mire fel ez az indulatos stílus??? Másként nem fog a klaviaturádon a tinta?

Ebben egyetértünk:

"Határozott véleményem, hogy a Tamana kérdéseit nem hőzöngők oldják majd meg, hanem a tudomány iránt alázattal közelítők."

A stílus jellemzi az embert...

Eddig csak olyat olvastam tőled, amiben úgy viselkedsz, mint elefánt a porcelánboltban. Pedig kértelek arra is, hogy a személyeskedés helyett esetleg köszönettel venném, ha érdemi hozzászólásod is lenne a gondolataimhoz. Ennyire nem bírod elviselni,ha valaki veled ellentétes állásponton áll? Pedig te emlegettél valamiféle tudományos alázatot.

De egy lényeges pont felett elsiklottál: Carabela 1492 utáni toponimia! És sajnos a Tamana legnagyobb baja - azonkívül, hogy mesterséges és erőltetett módszerekkel dolgozik -, az hogy sok esetben nem vizsgálja meg, hogy az adott toponimia mióta létezik, milyen fejlődésen/változáson ment keresztül az évszázadok során, stb. Szerintem pl. egy baszk nyelvész  darabokra szedné a Tanamát, márcsak azért mert veled és más Tamana hívővel szemben ő ismeri a baszk nyelv törvényeit, szabályait. ÉS ugyanez a helyzet az indián qechua, nahuatl, vagy a föld egyéb nyelveit beszélő emberkével.

Te hiszel benne, egyéni szocproblém, a világot ezzel nem fogod és nem fogjátok megváltani. Én alapban tudományos kétellyel közelítek minden olyan kérdéshez, amely a (nem vallás alapú) hitre épül és nem a logika, ráció bizonyítja. Ezt nem valamiféle materializmus mondatja velem, hanem mert azt tapasztaltam (nálad is), hogy az indulatos megközelítés, a dogmatikus, "mert hinni akarok benne" logika a tisztánlátást megzavarhatja. Nincs a Tamana hívők kezében olyan módszertan, amely kétséget minden kizárólag egzakt módon tudná bizonyítani, hogy minden régi toponimia a földön a magyar nyelvvel valamilyen rokonságban van. Ha egyszer a Tamana hívők majd módszeresen végigkutatták, hogy a földön lelhető összes Tanama toponimia hogyan viszonyul az adott terület autochton nyelvéhez, illetve a ma helyileg beszélt nyelv mennyiben torzította el az eredeti toponimiát, vagy esetleg teljesen új toponimiát teremtett (pl. mondjuk a spanyol és az indián nyelvek viszonya), na akkor van értelme miről beszélni. Egészen addig egy érdekes felvetés és semmi több.

Pl. hol van az a Tamana térkép, ami mondjuk megmutatja Afrika, vagy Dél-Amerika esetében, hogy 500-1000 évvel ezelőtt mi volt a mostani Tanama térképeken szereplő toponimia????

Véres nagyon a torka ennek a teóriának és örömmel venném ha kételyeimre nem személyeskedő stílusban válaszolnál, mert a hangoskodás, indulat pont a gyengeséget árulja el.

Előzmény: turtur (112)