kedves danza,
persze, emlékszem rád, és olvaslak is a másikon. attól tartok, te rosszul emlékszel. ha tényleg nekedugrásként élted volna meg az alábbit: "Danza, nagyon jó a fórum, amit csináltatok. (mi a .tk végződés?) de akkor most mi legyen, az a cél, hogy az összes ikres fórumot odetereljétek? én úgy örülök, hogy végre ez a topik egy kicsit jobban pörög." akkor bizonyára nem ezt válaszoltad volna: "Malena,
gyere csak, nyiss egy topikot, asszem alvas tema sokakat erdekelne. Egyebkent egyetertek veled, mi is rendes napirend szerint elunk az elso perc ota, stb."
tehát szó sem volt nekedugrásról, tök kedvesen elbeszélgettünk, és kifejezetten dicsértem az ikres oldalatokat és írtam is oda épp a te invitálásodra.
de hát úgy látszik, ilyen az emlékezet. :-)
sajnos jem sem úgy emlékszik a dolgokra, ahogy voltak. amúgy a vita abból indult ki (nem itt, hanem egy másik topikban, talál ezért nem érted az elejét), hogy semjén zsoltot védte meg. én ettől akadtam ki, de nagyon. és hiába kérdeztem rá többször is, ő elterelte a témát, nyomta a kenetteljes szöveget. nézd meg, mit írtam: szerintem semjén zsolt szégyene a keresztény közösségnek. de azzal sincs semmi baj, ha valaki szereti. csak ezt vállalja is nyíltan! és főleg ne emlegesse egy lapon az örök élettel, mert attól én mint nem hívő is elszégyellem magam. :-(
amit jem előrángatott 3 év után, azt anno a topik azzal zárta le, hogy "egy kis jóindulattal pontosan lehetett érteni, mit akart mondani malena" - sajnos ez a kis jóindulat hiányzik belőle. olyannyira, hogy nemhogy akkor nem tudott túllépni, de még 3 év után is előrángatta. ez már miféle magatartás??? egy keresztény embertől?? őrizgetjük a kis sérelmeinket és az alkalmas pillanatban előrángatjuk?
én akkor hosszú hónapokig nem írtam oda, annyira megbántott. majd végül túlléptem rajta, és én voltam az, aki újra kedvesen megszólította őt. a válasz? hideg hallgatás. na, ennyit az esendőségről és megértésről.
tudod, ez olyan, mintha a kabátlopásba keveredett embert még jól meg is verné a tolvaj, amikor legközelebb találkoznak, mert kicsi lett a lopott kabát.
amúgy meg teljesen igazad van: igen, bizony vannak elvárásaim a keresztény emberekkel szemben. különösen, ha hivatásosok, és erre hivatkoznak. az lenne furcsa, ha nem lennének velük szemben elvárások, már megbocsáss.
és végül: semmi, de semmi nem lett volna ebből, ha csak egy szikrányi jóérzés, jóindulat megmutatkozott volna és nem csak a kitérés, és elkenés. én még ilyen konok reakciót sose láttam hívő embertől, bizony bevallom, meglepett. mindegy, mondom, ő nem nekem tartozik elszámolással, úgyhogy tényleg zárjuk is le itt ezt. semmi reményem, hogy megértést és elfogadást lássak az ő oldaláról.
ja, és én nem "gyóntam", de ez már télleg részletkérdés. :-)))
üdv, és örülök, hogy írtál, mert legalább tisztáztuk ezt a félreértést is. :-)