nilan Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3663
„Nem vagyok iparellenes, ipari park ellenes vagyok. De nem voltam mindíg az, például a 90-es évek elején - közepén ez egy jó módszer volt a tervezett és motivált ipartelepítésre.2

Hát igen, ezt annak idején a Fidesz önkormányzatnak (Szdsz-es támogatottsággal) kellett volna megvalósítania.

„Csakhogy úgy 2000 óta már sehol nem beszélnek ipari parkokról, ellenben beszélnek tudásparkokról, tudás - és technológiai központokról.”

Ne legyünk telhetetlenek, teremtsünk csak munkahelyeket előbb, aztán jöhet a minőség váltás.

„Szolnok akkor kezdett ipari parkot építeni, amikor az már elcsépelt és lejárt lemez volt, ráadásul olyan elképesztő műszaki feltételekkel, mint elégtelen vítellátás, egyenesen nevetséges villanyáram betáp, stb.”

Ez nyilván pénz kérdés. De ezek bővíthetőek.

„Másik kérdés, hogy az ipar és a turizmus egy területen belül nehezen összeegyeztethető, de végül is lehetséges, nagyon sok külföldi példa van erre, de akkor az nem lehet nehézipar...”

Ez régi mániád. Szedsz valamit? Nem? Pedig lehet segítene.
Szolnokon turizmus? Fel sem tételezem, hogy nem jártál olyan magyar városban, ahol a turizmus jelentős bevételt jelent.
Vázold már elképzeléseidet, mondjuk 1000 fő megélhetésére a turizmusból!
Elképzelem, hogy Szolnok nem létező turizmusát védeni kell, a nem létező nehéz iparától.

„Arról nem is beszélve, hogy :
1) vajon mikorra termeli ki az iapri park a többmilliárdos beruházásokat;”

Szó sincs milliárdokról. Sok pénz kiment rá, (fölöslegesen is, pl. szolgáltató ház) és lehet nem jön vissza. De munkahelyeket teremtett (vagy mentett)!!

„2)vajon miért kellett egyáltalán, amikor már 2002-ben lehetett barnamezős beruházásokra eus támogatást kapni, Szolnoknak meg ugye van már egy infrastruktúrával jól ellétott ipari területe... „

Tisztázzuk a magántulajdon fogalmát? Szolnokon van jól ellátott ipari terület, de az nem a városé.
Itt a város szerepe nagyon kevés. Ráadásul a zöld és barna nem zárja ki egymást.

Látod Tibra?

Ide nem a katonazenekar kell, hanem a tüzérség.
Előzmény: eR-dei (3654)