dzgaux Creative Commons License 2006.04.02 0 0 1462
Sziasztok, Auchanban árultak citromfát, bár sztem vmi narancs vagy mandarin lehetett, mert a termés inkább narancsos színű volt :) ... Szóval "szereztem" egy termést meg egy hajtást is az egyikről, azért, hogy itthon esetleg kigyökereztessem. A gond csupán annyi, hogy nemtom, hogy kell jól csinálni. Földbe dugjam vagy maradjon abban a pohár vízben, amibe tettem? És mit tegyek a kis terméssel? Olvasgattam régebbi hozzászólásokat ebben a topikban, azért merészeltem megnyirbálni azt a szerencsétlen citrust, de most tanácstalan vagyok, mert nem szeretném elrontani... Holnap lefényképezem és felrakom, hátha az segít vmit. Lehetőleg mielőbbi tanácsot várok! Előre is köszi!!! Ja és még egy kérdés: még anno pár hete vettem citrusoknak való oldatot(Substral, a banánjaim imádják:) ), a vízbe rakjak belőle, az segítené az esetleges kigyökerezést? Ja és még annyit így elöljáróban, hogy az a hajtás, amit leszedtem, kb 10-12cm hosszú, 1-2mm "vastag",  9 hosszúkás "alkatú" levél van rajta és a végén egy zöldes, bár sárgulóban lévő termés. De holnap reggel jön a kép is!