Freddy56 Creative Commons License 2006.04.02 0 0 1457

Hol szerezted?

A múlt évben én is vettem egy ilyen óriást termő citromfát Rappaiéktól a szegedi virágkiállításon. Késő ősszel elkezdett virágzani, majd egyik napról a másikra tök elszáradt, pedig a földjét locsoltam. Nem tudom, mit szúrhattam el, lehet, hogy ezek érzékenyebbek, mint a közönséges nemes citromfák. Remélem, Neked nagyobb szerencséd lesz.

A többi "egzotikus" növényemmel nincs gond (kumkuát, nemes citrom, banán, a késő nyáron elduggatott citromhajtások, a magról vetett mandarin, grapefruit, stb.) Megkezdtem a szabadba kirakást, szokják az időjárást.

Remélem, idén újra itt lesznek Rappaiék, és akkor újra veszek az óriás citromból egy kis fát.

A napokban voltam a Fűvészkertben, hogy "Mandarin123" társunkon segítsek, de finoman szólva az igazgatónő elküldött a p..ba. Hát nem szó szerint, de a lényeg az volt, oldjuk meg magunk a gondunkat, ők esetleg (nem biztos!!!) nemes anyagot tudnak adni (nem kérdeztem, hogy pénzért, vagy csak úgy grátisz) az oltáshoz, vagy szemzéshez. Szerintem mi sokkal emberségesebbek vagyunk, mert ilyen anyagokat bármikor adunk azoknak, akik szeretnének csatlakozni a citrustermelők topikjához. Ezt a kedvességet, segítőkészséget "Évi5"-nél is tapasztaltam.

Remélem, Neked több szerencséd lesz a fáddal, és szaporítani is tudod majd. (a szaporítás apróbb trükkjeit olvashattad a régebbi hozzászólásokban).

Sok szerencsét: Freddy

Előzmény: földiboszorka (1455)