Pepin Creative Commons License 2006.04.02 0 0 1577
Itt a tavasz, megint problémázok. A tavaly őszi kirándulás annyira jól sikerült, hogy most húsvétkor öcsém és családja is jönnek velünk. A gondot a túraútvonal összeállítása jelenti.
Eredetileg úgy terveztem, hogy nem variálok, lenyomjuk a klasszikus Sucha Bela - Klastorisko - Hernád áttörés útvonalat. Csakhogy végiggondoltam: viszonylag kezdő a csapat, vízhatlan cipője is csak két embernek lesz a nyolcból - márpedig az olvadás miatt valószínűleg magas lesz a víz a Sucha Bela eleji patakban. Átázott cipőben, áprilisban... nem tűnik szerencsés ötletnek.
Így inkább megfordítottam a vonulást: Hernád áttörés - Klastorisko - Kysel (kék, majd bekukucs a sárgán, ameddig lehet) -... és itt akadtam el. Elmehetnénk a Maly Kyselen (kék) keresztül a Sucha Bela kijáratáig vagy mehetnénk a Velky Kyselen (zöld) tovább, majd a sárga/kék kombináción vissza a Sucha Bela kijáratáig. Nekem az utóbbi tetszik jobban, de ez durván plusz egy óra és ránézésre is egy jó adag létrázás. Mivel lesz a csapatban egy kilencéves gyerek is, emiatt nem tudom, mennyire erős ez az útvonal illetve megéri-e az élmény, hogy a zöldön menjünk a kék helyett? (A Sucha Bela kijárattól már a sárga/piroson csorognánk vissza Podlesokig.)