jem Creative Commons License 2006.04.01 0 0 843

Malena, olyan dolgokról írsz velem kapcsolatban, amelyeken most én döbbenek nagyokat.

Eszem ágában sincs a hitemet semmilyen pecsétes papíron lobogtatni, amiről én beszéltem, egy szimpla munkaköri leírás része volt. Hol beszélek én arról, hogy én jó hívő vagyok, mert papírom van róla? Könyörgöm, bűnbocsátó cédulák ebben a kontextusban?

A hozzászólásod alapvetően az örök életen való poén miatt esett rosszul - azt hiszem érthető lehet ebben a kérdésben a hozzáállásom, márpedig az, hogy nekem ez fontos kérdés. Nem arról írtam, hogy akkor én papír és más egyebek alapján már bérletet váltottam oda.

Lehet, hogy Semjén Zsoltot nem kellene védenem - nagyon elképzelhető, hogy politikai ignoranciámat sikerült ebben a kérdésben megvillantanom, a múltban történt pozitív egyházhoz való hozzáállásért "védtem meg". Ennél többet nem kívántam mondani vagy sugallni a hozzászólásommal. A politikai gyűlölködés ma minden oldalra jellemző - nem egy szimpatikus hozzáállás senki részéről sem.

Természetesen mindenki örült annak, hogy szép súllyal születtek a lányaid. Volt az akkori hozzászólásodban egy szó, ami ott, akkor érzékenyen érintett engem és lehet másokat is érzékenyen érinthetett. Egy ikres topicban, ahol bizony vannak koraszülöttek és kis súllyal született babák, talán a "kis súlyú babákkal bajlódni" kifejezés nem a legszerencsésebb. Szó sem volt Mengeléről és a Tajgetoszról, csupán egy kis empátiáról azok felé, akiknek bizony bajlódniuk kell/ett kis súllyal született babáikkal. Semmilyen durvaság nem hangzott el ezzel a kérdéssel kapcsolatban, csupán egy megjegyzés, hogy vagyunk egy páran, akiknek ez nehéz és fájó pont. Mindemellett az öröm, hogy ti rendben és jól vagytok/voltatok, mind a mai napig fennáll és változatlan, és ugyanolyan örömmel nézegetem a lányaid képet, mint bárki másét.

Még utoljára annyit, hogy bizonyára te is érzed, hogy a vitánk súlyához képest olyan bántó dolgokat írsz velem kapcsolatban, és olyan megvető, megalázó stílusban, hogy szeretnélek kérni, hogy fejezzük ezt be, mert ez már túlmegy azon a határon, mint ami egy érzékeny kérdés megvitatása. Hozzászólásaidban (különösen is az utolsóban, de azért itt lejjebb is), már olyan véleményt fogalmazol meg rólam, ami egy vitás kérdés megvitatásához is rendkívül méltatlan.

Előzmény: Törölt nick (842)