Termeszetsen ugy hogy megtartja a 67 utani elfoglalt teruleteknek azok reszet amely valami jellentoseggel bir a zsido identitasra (Kelet Jeruzsalem) vagy strategiailag kiegeszito,vedelmi szerepe van (kisebb kiigazitasok Czisjordaniaba,ne kerdezz melyikek,nem tudom ).
A lenyeg,hogy a zavaros legkorben tovabb epulo fal,a kerdest legalabb is praktikusan eldonti,ott lesz a hatar ahol a falt felemeltek ,ahol nem emelik fel ott majd vitatkoznak...
A nem tudom hogy milyen nevu orosz emigrans part amely 10 mandatum felett realizalt -ha koalicios part lesz ha nem , mindenestre egy olyan tezist kepvisel amely a zsido allamnak -szerintem-igen lenyeges. Minnel kevesebb arab lakosa legyen. Adva van az arab lakosag demografiai folenye es az izraeli allam valodi demokratikus felepitese, felo zsido reszrol hogy a novekvo arab valasztok szamuk folytan ,demokratikusan nagy fontosagot kapnak a zsido allamba es igy lassan arab allama varazsoljak Izraelt. Ez termesztesen elkerulendo.. En azt hiszem hogy ha nem sikerul egy ma meg nem lathato korulmeny alapjan Izraelt egy etnikaiva tenni ,vagy csak egy minimalis arab kisebbseggel,akkor Izrael magatol is elorintalosodik...A zsido lakosagon belul is nagyobb az arab szarmazasu zsidoknal a szulletesi szama es mar Perec szemelyeben van is egy nagyobb part arabkulruraju vezetovel.
A sabrak-tehat az ott szullettek mentgalitasa nagyon kulomnbozik szuzlleik eletformajatol, az iskolakba (ez pedig mutatja a sidok paragmatikus erdemeit ) arabul is tanulnak. Ahogy az izraeli arab fiatalok nagy resze (akik nincsenbk arab nacionalsita politikaba angazsaltak ) sem hasonlit a gazaira vagy czisjordaniaira...
Nem olvashatal izraeli arab merenylorol (pedig nekik konyebb volna ) vagy oylanrol aki kivanbdorolt volna egy arab alalmba. Tetszi ekii a sziudo demokratikus elet de ok sueretnek azt vezetni....
Szoval ket generacio alatt az orientalizacio megszuntett egyes problemait az egymas mellett eletnek.. De kulon-kulon orszagba.