Elfogadom a vádat: én tényleg szívesen asszisztálok a kedvenceimnek :)
Amúgy azt, hogy "asszisztálni" vagy elkendőzni, méltatlanul mentegetni, stb. én arra értem, hogy ha tudnám, hogy valaki rosszat, hibát, bűnt követett el, és mégsem vagyok hajlandó azt meglátni, elismerni - csak erőltetni a jót. Jelen esetben azonban nincs szó ilyesmiről. A magam részéről ebben a Lilla-ügyben nem tudok semmi biztosat. Olvasom, hogy az került szóba egyik vagy másik interjúban, hogy esetleg ott lesz, énekel. Vagy nem. Majd eldől. Esetleg vannak még találgatások, hogy ki szólt kinek, előbb vagy utóbb. De, ismétlem, én speciel nem tudk semmi biztosat (honnan is tudnék?). Na de akkor meg hogyan is várható el tőlem, hogy megítéljem a helyzetet!? Ha pedig megítélni nem tudom, elítélni - bárkit is - pláne nem!
(És innentől már csak maszek okoskodás: van egy zenekar, amely iksz tagból állt valaha. Van egy további művész, aki egy másik projektben szoros kapcsolatban állt egykor nevezettekkel. Előbbiek egyszercsak egy újbóli közös fellépésen kezdenek gondolkodni. Na, most két dolgot tehetnek. Vagy eszükbe sem jut más zenész, akivel valaha is dolguk volt, és akkor szóba sem kerül egyéb név. Vagy igenis szeretnének újra együtt zenélni néhai kollégákkal, akivel ma is szívesen emlékeznek a valahai élményekre és szereznek újabbakat - és akkor meghívják, vagy legalábbis keresik a módját, említik a nevét, stb. És aztán még a fentieken felül millió szempont lehet, amiről nem tudunk. Summa summárum: őszintén mondom, nem látom, hol a probléma.)