Egy idézet erről atémáról, másként:
Annyiban másról van szó, hogy nem is sikerről és kudarcról, hanem törvényességről vagy törvénytelenségről kell beszélni.
A 3433-ban ezt írod:
A szolnoki esethez szűkebben:
Én felelős vezetőként (de még helyettesként is) tudom, mit csinál a cégem.
Az alábbi cikk részletéből az derül ki, hogy a "felelős vezető" tudta, hogy mit csinál a cége!
„Ha bármilyen adat került a szolnoki szervezethez, amely nem megengedett, azt meg kell semmisíteni. Ezért csütörtökön arra utasítottam a szolnoki szervezetet, ha volt vagy van náluk ilyen jellegű adatbázis, azt semmisítsék meg. Ez megtörtént. Még csütörtök este megsemmisítették” – válaszolt újságírói kérdésre Hiller István.
„Az adott napon ügyeletben lévő aktivistánk munkája során illetéktelen adatkezelés történt. Ezeket az adatokat megsemmisítettük, és az ügyben személyes felelősségre vonást kezdeményezek” – tárta fel a vizsgálat eredményeit Csák László, az MSZP Szolnok városi szervezetének elnöke.
Szegény kalandor aktivista magányos hős lett, egyedül kell elvinnie a balhét.
Én azt gondolom, hogy egy felelős vezető ezek után nem csúsztat mindenféle vizsgálatokról, nem személyes felelősségre vonást kezdeményez, nem személyes ellenszenvre hivatkozik, hanem levonja a szükséges konzekvenciát!!!
Félreértés ne essék: szinte biztos vagyok benne, hogy minden politikai erő azonos módszereket használ! Csak vannak, akik lebuknak, és vannak, akik nem!
És vannak, akik vállalják a felelősséget, és vannak, akik nem!