sajnos az ország lakosságának nagy része megosztott a két oldal között, ezt akár teccik, akár nem tudomásul kell venni.
egészen pontosan 2002 óta, amikor ugye győzött a fidsesz, de akkor a "szemfüles második magához ragadta a hatalmat" a szemfüles harmadikkal szövetkezve!
megalakultak a polgári körök... hogyha kell, mozduljanak együtt.
eddig ismerős?
volt erzsébethídi "csata"? volt.
követeltek újsraszámolást? de mennyire.
akkor mindezt utólag.
most elindult ez a folyamat... előre.
ha fidesz veszít... nem fogja emelt fővel és mosolyogva átadni az mszp-nek a gartulációját. orbánt megint nem látjuk évekig... (igaz, nem is hiányoljuk?!)
talán a vereség kijózanítólag hat a fideszre. vagy szétesik?
a boríték elhagyása sértené a titkos választójogot, a törvény módosítás 2/3-os... annak végrehajtását az OVB nem változtathatja meg.
miért sértené? mert nem vagyok arra kötelezve, hogy ha el is megyek szavazni, a cédulámat beklledobjam az urnába! jogom van az utolsó pillanatban is, hogy meggondoljam magam! ha nem dobom be... ugye akkor a bizottság valamelyik tagja a zsebkönyvében a nevem mellé tehet egy kis (fekete? piros?) pontocskát... mert látta, hogy tartózkodtam.
marad az ördögi kör. hoz-e annyi plusz szavazatot ez a "lácszavazás" csalási ötlet, amiért kockáztasson bárki is pártérdekből?
szerintem nem, ezt ki lehet számítani.
ráadásul olyan választókerületben dobták fel, amelyben 2002-ben a fidesz volt a befutó.
nem kéne ezen így elgondolkozni egy csendes sarokban????
szerintem megérné.