Stephen-J Creative Commons License 2006.03.26 0 0 8

Szia zsupla!

Elnézve a fát, szerintem nagyon szerencsés vagy, mert látszik, hogy eddig szépen karban volt tartva: befelé növő hajtást szinte nem is látok, nincs elvadulva a töve és a törzse. Itt már a váz is OK-s, tehát ezzel sem lesz gondod.

Úgy látom viszont, hogy eléggé magasra nőtt... :-( Nem tudom, hogy van-e lehetőséged a magasan lévő ágakat megközelíteni? Van-e nagy létrád vagy állványod? Ez fontos lenne, mert felül nagyon el van dúsulva, s látom, hogy szinte az összes hajtás elindult az ég felé. Na ezeket ritkítani kell!!!

Úgy csináld, hogy távolíts el egy csomó konkurens hajtást, ahogy írtam. Rengeteg felfelénövő hajtást kivághatsz tőből. Ha találsz olyat, melyen van erős, kifelé mutató rügy, akkor metszd vissza erre a rügyre. Röviden: ne engedd felfelé a fát, hanem engedd, hogy széltében nőjön!

Ha ezt idén ügyesen megcsinálod, akkor jövőre már csak a "rutin metszésre" lesz szükség.

Fasebkezelőt én akkor szoktam használni, ha kénytelen vagyok fűrészelni. Ilyenkor a nagy, egyenetlen metszlapot lezárom. Ha felsérted véletlenül az olló hegyével a háncsréteget, akkor is érdemes bekenni...

Jó munkát kívánok Neked! Ha kérdésed támadna, betettem a topicodat a kedvencekbe! :-)

Előzmény: zsupla (5)