Sir Dan
2006.03.26
|
|
0 0
2566
|
Ma volt egy kis idom, es utanajartam a dolognak, hogy mitol fugg, hogy sorrendben van-e egy album az iPod-on. Biztos mar volt szo rola, de nekem csak a mai kutatasom utan lett vilagos a dolog. Mindig teljes albumokat hallgatok, sorrendben, ezert zavart nagyon, ha abc-be rakta nekem a lemezeim szamait. Azt hittem, az .m3u megletetol, esetleg valamilyen beallitastol fugg a dolog, de nem. Az id3-ban levo track numberre van szukseg. Miert nincs egy olyan opcio, hogy a filenevek alapjan rakja sorrendbe? Az mindig 01-, 02-vel kezdodik.
Kiprobaltam a Yamipodot is, az se sokkal jobb, mint a tobbi. Kar, hogy nincs egy hasznalhato iPod kezelo program. Nekem annyi kene, hogy balrol jobbra atmasolhassam a cuccaimat (esetleg jobbrol balra vissza), ne kelljen athuzgalni, szorakozni. Miert nem lehet az iPodon eredeti formaban tarolni az mp3-akat? Miert nevezi/taggeli at?
Na mindegy, szereztem egy okos tagger progit (Ultra Tag Editor), ami automatikusan besorszamozza directory-nkent az albumokat. Ezeket szepen athuzom iTunes-ban, es kesz. |
|