Fine Tune Creative Commons License 2006.03.25 0 0 56

Szvsz, ez a vita azért értelmetlen, mert az is meghatározó, ki hol nőtt fel. Debrecenben a nagyerdő, az egyetem, bizonyos városrészek, sajátos, csak Debrecenre jellemző hangulatot áraszt. Nem kell ide dombság ahhoz, hogy a (magyar) idegen vonzónak találja. Nagyon erős történelmi hangulata van. Bizonyos lassúság jellemzi, ami kifejezetten szimpatikus. A lakosság segítőkész, a szolgáltatások az Alföldre jellemzően olcsó, profi és korrekt. Nem igazán értem azt a topictársat, aki azt írja, ide nem érdemes turistának jönni. Én pld. egyetlen évben sem hagyom ki, Debrecenre mindig egész napot szánok. 

Pécs eleve a Mecseken át közelíthető meg, ami egy izgalmas és szép útvonal. Pécs és Debrecen teljesen hasonló szerepet tölt be, sőt, "Hajdúszoboszlója" is meg van, Harkány. Pécs teljesen más hangulatot sugall mint Debrecen. Erősebb ritmus, délvidékibb az egész. Debrecenhez hasonlóan egyetemi város és akárhány ismerősőm itt végzett, mindenki nagyon megszerette ezt a helyet.

Mindkét városban meg van a sajátos történelmi feeling, mivel mindkettő történelmi városunk.

Szóval mint turista, totál értelmetlennek látok egy Pécs - Debrecen vitát, mert én pld. szivesen megyek mindkettőbe, de szvsz, így van ezzel mindenki.