Ma délután kimentem gurulni Miskolcon egy kicsit. Kényelmesen gurulgatok a városban, amikor az előttem lévő autó nagyott döccen, - még fel sem fogtam miért, máris egy marha nagy kátyúban találtam magam. A középső doboz tartója (gyári!) eltört, doboz - miután hátbavágott - leesett, a fedele megrepedt. Az első felnim is kapott, kicsit be is hajlott.
Gond nélkül megálltam.
Felhívtam az egyik motorostársat, hogy vigye már el autóval a dobozomat - így letörve nem sokat tudtam volna vele kezdeni. (A speckó halálerős rögzítőszalagot még tavaly elfelejtettem visszatenni az ülés alá.)
Felhívtunk egy műszaki szakértő srácot, hogy ilyenkor mi a helyzet. Azt javasolta, hogy hívjunk rendőrt, és készíttessünk vele jegyzőkönyvet. Úgy tettünk. A rendőrség előtt 100m-rel volt a téma, kb. 20 perc kellett mire kiért a srác. Normális volt, elmondta, hogy mit kell tenni ilyen esetben, kihez kell menni az önkormányzatnál. Lefotózta a kátyút, motort, dobozt, felvette az adatokat.
A lényeg: ha ilyen helyzetbe kerültök, akkor meg kell nézni, hogy nem volt-e kitéve sebességkorlátozás-, vagy egyéb veszély tábla. Ha igen, akkor nem szabad rendőrt hívni, mert feljelentenek! Esetemben egy 60-as tábla volt kirakva a város közepén, de jó ha 40 körül mehettem.
Kíváncsi vagyok, mennyi idő múlva fogják a káromat kifizetni a nyomorultak.