naish73 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 276
Még a "C" túra végén megállapodtunk az olaszokkal, hogy másnap a "B" túrára megyünk (a svájci csaj és az angol fickó már voltak ezen). Reggel, amikor készülődtünk a túrára az olaszok kinyögték, hogy ők nem jönnek, mert nem süt a nap. Minket ez nem zavart (sőt kicsit örültünk is), különben is az utolsó napunk volt El Nido-ban, ki kellett használni az időt. A túravezető mondta, hogy egy ezresért elvisz kettőnket, miután nem sikerült más utastársakat szerezni. Volt egy négyes csapat, de azokat korábban elhajtották, mert az olaszok még nem nyilatkoztak. Az olaszok egyébként meglepően jól beszéltek angolul, biztos nyelvszakosok voltak. (Velük egyébként teljesen véletlenül összefutottunk Borneon is, a Sepilok orángután rehabilitációs központnál).

Mindenesetre elindultunk a "B" túrára. Aznap napos és felhős időszakok váltották egymást, két kisebb záporral, egyáltalán nem volt vészes.
Az egyik barlangban (a nevére már nem emlékszem, egy kis nyíláson lehetett bebújni) épp egy emelvényt ácsoltak, kiderült, hogy a holland-belga Survivor "Best of" szériájához készül. Az ott lévő fehér "munkafelügyelő" nem árult el többet.

Snake Island-nél (ahol viszonylag normális volt az élővilág és onnan kapta a nevét, hogy egy homokpad húzódik a sziget és a "szárazföld" között) összefutottam egy tengeri kígyóval. Egy darabig figyeltem, hogy mit csinál, aztán továbbáltam. Közben beugrott a Jurrasic Park, a Velociraptorok vadászási technikája, gyorsan körülnéztem, aztán jót röhögtem magamom. Itt elég szép (narancssárga) tengeri csillagokat lehetett látni.

A túráról hazaérkezve el kellett döntennük, hogy miképpen folytatjuk utunkat Sabang irányába. Az El Nido Boutique & Art Café által árult hajójegy (1500 peso/fő) épp másnapra szólt (megint kicsit lehúzósnak éreztem), de inkább ezt választottuk, mint a buszozást Puertoba és onnan újra valamilyen szállítóeszközt. (Az olaszok egyébként buszoztak, azt mondták, hogy kibírható.)

1. Inabuyatan Island
2. Malapacao Island
3. Halász gyerekek Snake Island-nél
4. Snake Island a homokpaddal
5-6. Snake Island magaslatról (mezítláb nem ajánlott) az archipelago