Lempic Creative Commons License 2006.03.24 0 0 45

Ez mindhárom elég összetett kérdés, nagyon nem szeretném részletezni.

Bevonulás:

Nekem nem a kötelező sorozás tényével volt gondom, hanem a annak módjával.

Autópálya:

Egy autópálya építés az igazából több cikluson átnyúlik. Az elhatározástól az átadásig nagyjából 4 évnek el is kell telni. Abba kérdésbe, hogy melyik autópályát kinek köszönhetjük nem kívánok belefolyni. Elismerem a kormány ezirányú törekvéseit. Amit egyértelműen a jelenlegi kormánynak köszönhetünk, azt még csak most kezdték vagy fogják kezdeni építeni, és lehet, hogy egy másik kormány miniszterei fogják büszkén átadni. Ez egy ilyen beruházás.

Ha már az M3-M7 vonalon utazol, a legnagyobb hiányossága, hogy Budapesten megszakad. Nem tudom hol van még ilyen Európában, hogy egy milliós nagyvárost nem lehet elkerülni. Kelet-Magyarország ezáltal még mindig nincs összekötve Európa nyugati felével. A teljes északi körgyűrű építésének határideje a messzi távolba vész!

Ami viszont lényeges, hogy a kormány az új autópályaszakaszokat koncesszióban építteti. Ez nem a jelenlegi, hanem a későbbi költségvetéseket fogja terhelni hosszú éveken át. Végül a többszörösét fizetjük vissza a valós bekerülési költségnek. Hasonló PPP konstrukcióban épül ma Magyarországon minden jelentős beruházás. A költségvetési pénzekből folyó beruházások mértéke a korábbiak töredékére csökkent. Nyilván lehet azt is mondani, hogy ez jó, mert a fellendülő gazdaság később lényegesen könnyebben fizeti ki a koncessziós díjakat.

De akkor miért növekedett az állam adóssága 5.000.000.000.000 azaz ötezer milliárd forinttal? Mire ment el ez a rengeteg pénz?

Az egyetemi beruházások leálltak, a stadion építési program úgyszintén, az árvízvédelmi gátak építése döcög, a közútjaink állapota katasztrofális, az egészségügy folyamatos pénzhiánnyal küzd, stb....

Még egyszer, mire ment el ez a rengeteg pénz? Itt nagyon rossz gazdálkodás folyik. Ahogy Kuncze mondja: az állam rossz gazda! Hát persze hogy rossz gazda, ha egyszer ők irányítják!

SZJA:

Én is adózó állampolgár vagyok, de ezt a csökkenést én nem éreztem. Még a családi adókedvezményt is elvették.

Előzmény: GuMiSZu (40)