Először is nem neveztelek és nem is gondollak rasszistának, ezt az imént magad nyugtáztad köszönőleg.
Másrészt meg nem vagyok Gyurcsok, hogy kitaláljam a te individuális irányultságaidat, nem is érdekelnek. Ami megkönnyíti az eligazodást, és legalábbis jóindulatúan próbálja magyarázni a sematikus és tények ismerete nélküli szövegedet, amit mondsz, azt igenis egy jellegzetes európai balos kontextusba helyezi el. Ha ez nem egyezik azzal, amit te egyébként a világról vallasz, még az is lehet, hogy neked vannak kognitív disszonanciáid, nem volna ritka jelenség, megjegyzem. Semmi rosszat nem látok abban, ha valaki véleményeihez egy hátteret rendelünk, ami nyilván később módosulhat. Itt nem hangzanak el korszakos és önmaguknban megálló állítások, hanem szempontrendszerek ütköznek.
Harmadszor egy sor tényt és megvitatásra alkalmas véleményt vezettem elő, erre volt az a válaszod, hogy "de inkább legyünk kiegyensúlyozottak, a palesztin bűnök meg az izraeli bűnök között" vagy valami hasonló, tehát nívótlan és nem pertinens dolgot mondtál. Elmagyaráztam neked, hogy ez miért nem értelmes kijelentés egy politikai kontextusban.
Így aztán a "'hogy veszed a bátorságot" típusú gyermetegségeken és az ostobácska sértegetéseken nem akadva fönn, ezeket egyszerűen túlfűtöttségnek vagy a rossz vitastílusnak tuljadonítom, csak kérlek, kíméld meg magadat ezek leírásától, engem meg az elolvasásuktól.
Értelmes tárgyi felvetéseket természetesen hajlandó vagyok megvitatni.