Ez tetszik."A háborúk legális keretek közé szoritásával kezdődik"
Van olyan háború, amit legális keretek közé lehet szoritani? Szerintem nincs.
A háborúkat egyáltalán nem kedvelem, de attól még van. Igyekszem "objektiven" tekinteni az eseményeket, de egy idő után személyes kérdéssé válik egy eseménysorozat. Miután az egész világ történései egymásba kapcsolódnak, igy számomra és más számára sem közömbös, hogy innen x 1000 km-re mi történik. Kihat ránk.
"Elutasitotta Mahmud Abbász palesztin elnök kedden egy ideiglenes határokkal rendelkező palesztin állam létrehozását, egyuttal ellenezte ciszjordániai zsidó telepek egyoldalú izraeli felszámolását."
Hogy ne legyek elfogult:"Abbász:Mindenki számára világossá kell válnia, hogy elutasitunk egy ilyen megállapodást.Abbász elismerte, hogy az izraeli-palesztin válság rendezésére kidolgozott , útitervnéven ismert nemzetközi rendezési tervben lehetőségként szerepel egy palesztin állam létrehozása ideiglenes határok között, de hangsúlyozta, hogy csupán lehetőségről, nem pedig kötelezettségről van szó.
A válasz oka: "várhatóan győzelmet arató izraeli Kadima párt tisztségviselői az elmúlt napkban felvetették ciszjordániai zsidó telepek felszámolását, amely lehetővé tenné, hogy a zsidó állam egyoldalúan jelölje ki a palesztin területek melletti határát."
Kezdetnek nem rossz. Legalább nem sértődött meg Abbász. Mi több, tárgyalásokat lehet folytatni. Izrael állam támogatja őt, hogy ne a Hamasz rughasson labdába előbb.
Ennyit a hangsúlyról.
A nyugati elit.Ugyanolyan jó üzlet nekik a békétlenség, mint az összes többi résztvevő fejesnek. Arafat sem szegényen halt meg. Volt egy kis vagyona. Tessék szétosztani a palesztinok között.
"Vonjunk meg tőlük minden külföldi támogatást, vezessünk be olyan embargókat velük szemben, amilyeneket ők tartanak fel a palesztinokkal szemben"
Az a gyanúm, hogy Izrael még 20 év múlva is létezne. Az az ország, amelyik ha hadat visel, a világ minden pontjáról mennek a zsidók az anyaországba harcolni, nekem nem a tönkremenős tipúsnak tünik. Kubát is szivatja az USA, és még mindig szivarozik az öreg. Szól a salsa, és isszák a rumot.
Azonban palesztina 20 év múlva sem lenne.
Csak rövid hirek a palesztin támogatásról:ez évre 120 millió euró
( 2005-ben Amerikai közvetlen segély 70 millió USD
225 millió humanitárius segélynyújtás további 88 millió menekültekre)
Idén kapásból 150 millió segélyként, és a tavalyiból megmaradtat nem kell visszaadni.
Oroszok 10 millió USD
Gondolom lesz még, hogy a Hamaszt kivásárólják.
Izrael katonai segélyt kap. Ahogy utána nézegettem, ez 2004-ben 2,853 milliárd USD volt
+500 millió gazdasági segélyre, bevándolrás és oktatás
+3 milliárd banki garancia 8000 telepes elhelyezésére
Szerintem Izraelnek kevésbé hiányozna a pénz, mint palesztinának.
Igy is tisztességes a megoldás?
"világpolitikai konfliktusaink nagy része ebből a konfliktusból származik"
Igen. Addig, mig Izraelt el nem ismerik a palesztinok. Akkor nem tud belekapaszkodni egy csomó más arab vagy muszlim, hogy ott az ellenség. Szaddam, Irán, Bin Laden, és még jó sokan, mindent Izraelre kennek.
Kissé sántit ez a démon dolog.