Ismerős a helyzet, ha köcsög a rendőr bármi miatt megbüntethet. Engem eddig egyszer büntettek, mert a város végét jelző tábla előtt kb. 20m-el hamarabb kapcsoltam a fényszórót. Egyébként azt mondta, azért is büntet, mert itt egyébként sem lehet mert közvilágítás van ( értsd, lámpák voltak az út mentén, de nem voltak bekapcsolva). 2000 ft-ból megúsztam. Mondjuk azért nem mindig a rendőr kezdi a balhét, de jó tudni, h meg tud szívatni ha meg akar. Egy történet egy rendőr írta le a blogjában:
Közúti ellenőrzést végeztek, és látták, h jön egy kocsi , amielyik nek nem ég az egyik lámpája. Megállították, közölték vele mi a helyzet ( nem akarták megbüntetni, csak szólni neki, h majd cseréltesse ki), de mielőtt ezt közölte volna elekzdte őket kioktatni, h én ismerem a jogaimat maga nem büntethet meg ha itt és most a helyszínen kicserélem. Ilyen és hasonló szövegeket levágott, majd nekiállt kicserélni, röpke fél óra alatt sikerült is neki nagy boldogan indulna is tovább, ekkor a rendőr:
-Mutassa csak a kötelező tartozékokat! Izzókészlet, 3szög mentőláda stb. Minden volt is, ám mikor mutatta az izzókészletet, a rendőr megnézi:
-Mutassa csak, látja hiányos így nem lehet közlekedni, 10.000.
Vagyis ne kekeckedjen senki a rendőrrel, ameddig nincs rá oka.
Coreház.
Valóban kicsit szemetek voltak veled, ezért is nem szoktam inni ha vezetek, vagy max. 1-2 pohár sört. Az nem látszik rajtam. Egyik haverom mondta, h bár a szonda ennyit is kimutat, de ha nem ismered el és bevisznek vérvételre, askkor addigra mire beértek úgyis elbomlik. Szerintem bölcs dolgo lett volna, ha nem mondod azonnla, h ittál, lehet, h nem is tünt fle neki, elvégre nem szoktak minden ellenőrzéskor szondáztatni. A szabálysérétst elismered, és mész, akkor nem szoktak kekeckedni.
Olyanról is hallottam, hogy egy társaság részegen jött hazafelé, páran ordítoznak, de a főszereplő speciel nem, mert alig bírt járni is. Rendőrautó jön, az ordítozók gyorsna elbújnak, elszlaadnak, ő ottmara,d igazoltatás, majd 2000 ft-os büntetés. Mivel nem volt egészne magánál aláírta. Másnap meg már hiába próbálta reklamálni a dolgot, mivel aláírta, h elismeri ki kellett fizetni. Vagyis ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülnél, h pl: meg akarnak büntetni, mert borosüveget viszel az utcán ( ami mellesleg nem ütközik törvénybe sem, de valóban szoktak érte csesztetni a zsekák, de semmilyen törvény nem tiltja, h az utcán alkoholtartalmú italt kézben vigyél), akkor ne ismerd el a dolgot, akkor nem helyszíni birság lesz, hanem feljelentés, akkor viszont már lehet vitatkozni akár tisztázni is a helyzetet ( hangoskodós esetben, pl: nem lenne bizonyítható, h valóban ő volt, mégha ténylegő volt akkor se).