Shoshoj
2006.03.24
|
|
0 0
4
|
Frissítés: Azóta, mivel nem tudtam dönteni, melyik szintre menjek, megírtam még egy szintfelmérőt, a negyedik szint utánit. Ez már nem sikerült olyan fényesen (a héten várom a kiértékelést, tehát még ma befuthat a hívás), az előzőhöz képest a vonzatokra mentek jobban rá (Angst haben vor etw. és ilyenek) meg a Konjunktiv II.-ra (egyenes szórendű kijelentő mondatokat kellett összekötni és Konjunktiv II.-ba átalakítani jelen időben és múlt időben). Igazából ez utóbbi kérdés okozott a legtöbb fejtörést, utólagos javításokat; a többi automatikusan ment (persze ettól lehet hibás, sőt... pont a meggondolatlanság, az intuíció alapján való hirtelen cselekvés is okozhat hibát); szóval szerintem (bár még nincs meg a 4. szint utáni felmérőm eredménye) én most úgy a 4-5. szint között állhatok. A hölgy, akivel beszéltem legutóbb, a 4. szint utáni felmérő 50 % feletti eredménye esetén az 5. szintet javasolja; de én korábban úgy gondoltam, hogy ha 60 % körül lesz, akkor a tudásom pontosítása, a bevésés miatt inkább a 4. szintre mennék. Viszont most úgy gondolom, hogy mivel az 5. szint után javasolják a nyelvvizsgát és mivel a tanfolyamok júniusig tartanak ezért ha a 4. szintre mennék, akkor utána - pl. júliusban - még nem mehetnék vizsgázni, hanem ősztől még el kéne végeznem egy 5. szintű tanfolyamot is; ami dupla pénz, stb. Azonkívül ha pl. csak a Konjuktiv II.-jal van problémám, azt hamar be tudom pótolni. Tehát valószínű 5. szintű tanfolyamra megyek és ez szinte független a szintfelmérő eredményétől, csak a szintemre mégis kíváncsi vagyok, hogy mit kell esetleg pótolni, hogy hol állok. |
Előzmény: Shoshoj (2)
|
|