A-daninak teljesen igaza van és én úgy látom ö már nem egyszer találkozott ellenörökkel (ugy mint én). Teljesen igaza van és ha a kalauz látja hogy képben vagy és amellett ki is állsz akkor nem tud mit csinálni. Persze ez vonatokon, távolsági buszokon gázos de igy metron, villamoson helyijáraton simán elintézhetö.
Ti itt leálltok Danival vitázni, de szerintem nektek megvan az érvényes jegyetek minden 100 m-re, még életetekben nem büntetett meg ellenör, mert bennevagytok egy szaros rendszerben aminek minden szabályát elfogadjátok.
Engem csak az dühit hogy most is van egy folyó ügyem ami enyhe off ám emlitésre méltó:
feburár közepén Szombathelyen voltunk szórakozóhelyen. ittam 3 sört de nem többet mert tudtam én vezetek. Nem szép dolog ittasan vezetni de 3 sörtöl nem rugok be csak kicsit jobb kedvem lesz mint alapból. Koncert végén hazaindultunk és balrafordultam ott ahol nem lehetett volna. Mivel sötét volt és párás az ablak, nem láttama táblát. Hibáztam ezzel semmi gond. Meg is állitottak. Elismertem hogy záróvonal meg hogy ittam. (bár egy lélek sem volt az úton mégis 15.000-ra büntettek. Elvileg az adott körülményekhez képest döntik el. Hát 5 -30.000 közt lehet enneka birsága. nem tudom mi alapján itéltek ennyit. de ezt is elfogadtam, kifizettem). A történet csak ott tetőzik hogy a sör miatt bevittek a rendörségre, kétszer vettek vért... ezzel se volt semmi gondom. Csak mikor most behivtak a rendörségre láttam az összesitett papirt.. 2 vérvétel 2x3500... meg még 3 féle érv amiböl kifolyólag csak az az esti rendöri intézkedés került 12.500 pénzembe. Bár nem tudom mi! Utána a rendör mondta hogy az hogy március közepén behivtak kihallgatásra, fényképezésre, ujjlenyomatvételre (mint valami bünözőt.. ezt is eltúlozták) ez is 4-5000 ftomba fog kerülni.. kérdem én: mi a faszért fizetek én adót???? Mi a fasz került egy fotóba, egy ujjlenyomatvételbe (ami során bekenték a kezemet fekete fossal.. majdlemoshattam) meg 1 óra beszélgetésbe..???
Az embert sarokbaszoritják, nem tud kibúvót mert a törvény ugy van megirva hogy az adott célszemélyröl huzzunk már le minél több pénzt elvileg jogosan.. Valamiböl kikell azt fizetni hogy a rendörök a blahán a virágbolt kirakata elött cigiznek. meg hogy beugranak a helyi kocsmába 1 kólára..
Bocsánat az offért de felháborító.. gondolkodom hogy ennek is nyitok egy topikot.. megérne egy imát!