Priluki Creative Commons License 2006.03.23 0 0 18
A célzott lövésen a fejesek leszedését értettem. Amúgy sokszor elgondolkodom a gyerek áldozatokon. Emlékszem amikor az intifáda beindult, lelőtték azt a fiatal 13 éves gyereket. Nagy port vert fel a világban, és itt a dilin is. Ment a vita.13 évesen már felnőtt harcosok, tehát a helyi szokás szerint "katona". Ellen válasz: Kővel dobált, és célzottan lőtték le.
Aztán később kiderült egy távolabbi kameránál, hogy a katona nem a gyerekre célzott.
Folytatódik másképp is a média kihasználása. A tv kameréi előtt kihajtják a gyerekeket, ott nincs fegyver. Tv el, aztán jön az AK.
Jött az ellen példa a 13 éves gyerekre. Zsidó telepesre lőttek, és a kezéből lötték ki a 2-3 éves geyerekét. Erre mit mondanak a többiek, a telepsre lőttek. Mit kersett ott. Nem célzott volt a lövés.
Oda-vissza megy a bizonygatás.

Én nem kívánom Izraelt védeni, tudja azt magától is. Azonban abból indulok ki, hogy harc folyik Izraelben és környékén. A terror, buszok stb. ellen nálam gyáva dolog. Azt tiszteltem, amikor palesztínok sárkányrepülővel beszálltak egy izraeli katonai objektumba, és tűzharcban! megöltek jópár katonát. Na ezt becsülöm. Bármennyire Izrael oldalán állok is. Ehhez kellett bátorság.
Arról is tudok persze, hogy az izraeli katonáknak tele a hócipője a rendőri munkával. Katonák, és nem rendfentartók akarnak lenni. Nem tisztázatlan helyzetekben használni a fegyvert, ahol minden lövéssel el kell számolniuk, és a kemra + a vágás után meg lehet magyarázkodniuk, mi történ. Netán sittre vágják őket. A rendőri munka legszarabb része a megszállt területekről elköltöztetett zsidók esete. Az ember esze megállt, amikor a képeket látta.

Hát ennyit röviden a "célzott" lövésről.
Előzmény: ballib_a (14)