comad
2006.03.23
|
|
0 0
506
|
Sziasztok halasok! Véletlenül tévedtem ide, és olvasva a busa-recept hiányt, asszem tudok 1 kicsit segíteni: A majdnem tenyérnyi nagyra szeletelt busadarabok sóban állnak, mielőtt hozzáfogok a kisütéséhez. Nem mosom ki, lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, forró olajban sütöm. A kiszedett forró szeletek közé kaporlevél-őrleményt hintek, és kendővel leterítem néhány percre. A kaprot a lisztbe is lehet keverni. Aki szereti és ismeri a borsfüvet (borsikát), használhatja azt is kapor helyett. Tehát gyakorlatilag csak a kaporban különbözik a sima sült haltól, de az teljesen elveszi a sokak által nem kedvelt busa-ízt. Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a busát, ne mondjátok meg neki, hogy az! Nem fog rájönni. Hozzávalók 4–6 személyre: 1–1,5 kg busa; fél liter olaj; 10 dkg liszt; 10 dkg zsemlemorzsa; 2 tojás; 1–2 kávéskanálnyi kaporlevél- vagy borsikaőrlemény; só. |
Előzmény: Törölt nick (505)
|
|