elite* Creative Commons License 2006.03.23 0 0 11

vannak olyan biztosítások amiket az állam is támogat ezek 10 évnél hosszabb időre szólnak, a pénzed befektetési alapokba kerül, ha hosszú távra tervezel. Az állam visszaadja a befektetett pénzed 20 százalékát minden évben, maximalizáva van h. mennyit azt hiszem olyan max 60000 ft, de ez nem biztos majd ott elmondják. Ezzel csak az a baj h. a törvényt megváltoztathatják. De szerintem te nem ilyesmire gondolsz.

Valutára spekulálni nem kifizetődő szerintem. Ilyen szinten kb. olyan mintha fogadnál valamire. :) vagy bejön vagy nem, valutában inkább értékmegörző célból érdemes tartani. Persze ha te magad tudnád alakítani az árfolyamokat az más lenne de ehhez néhány milliárd dollár kéne... :)

Lehetőség van különböző befektetési alapkezelőknél is elhelyezni a pénzed, ha kockázatvállaló vagy tedd sztem tisztán részvény alapba, azok az elmúlt években elég jól hoztak (alapkezelőtől függően 20-40+% ig). Ha kevésbé ott a kötvényalap, ha biztosra mész akkor ingatlan. Szerintem.

Esetleg kiadhatod hitelnek a pénzed,ha van olyan rászoruló ismerősöd de kérj fedezetet. :) Van akinek bejön.

Az erdővel szerintem aza  baj, h. úgy lopják el ahogy akarják, nem igazán tudod megévdeni a tulajdont, ha csak nem laksz ott az erdőben. Egyik napról a másikra kivághatják és odaveszett ha nem is az egész de sok. Gondolom mondanom sem kell h. ha te nem tudod megvédeni az illegál favágóktól más nem fogja. Ez Magyarország.