hvik Creative Commons License 2006.03.22 0 0 3115

Üdv

tegnap végre megérkezett az L100-am. "Kölcsönvéve" a TR200 indító kondiját be tudtam indítani. Ahogy vártam, már az első hallásra hagyott némi kívánni valót maga után. Először is: sajnos nem tudom, milyen egy L100 vibratoja (azon belül is a chorus), de ez szvsz elég gatya. A TR200 az összehasonlítási alapom, és ott érdekes mód szépen visítottak a felső hangok. Itt viszont alig - szinte egyáltalán nem - emeli ki a felsőket. Nincs az a csilingelő, visító chorus, ami a TR200ból jön (de ami még mindig nem egy scanneres...). De úgy érzem, mintha az egész orgona felső hangjai kicsivel halkabbak lennének. Lehet, hogy ezt csak én érzem így. Aztán: valami belekókányolt "lehalkítóegységet" voltam kénytelen mintegy kitépni a kimenetről, és szerencsére mindjárt jobban szólt az egész. Kezdetben olyan volt, hogy az erősítőmet szinte maxra fel kellett tekernem, hogy legyen egy kis hangja, de így már ordít szépen. Egy két kontaktos billentyűt leszámítva nincs más baja asszem. Ja, viszont ami még eléggé zavar, és fogalmam nincs, mi az: B-k és F-ek mindkét manuálon, KIKAPCSOLT vibrato-nál is "vibrálnak", tehát olyan, mintha be lenne kapcsolva, de csak azoknál a hangoknál. Viszont biztos, h nincs közük a vibrato-hoz, hanem valami a ToneGenerator-ral vagy a hajtómotorral lehet. Azt a lüktetést ami az említett hangoknál van jelen, hallani lehet halkan az egész TG működése közben. Mi lehet ennek az oka? A motorra gyanakodtam, ugyanis mellette robbant szét még anno a kondi és lehet, hogy ő is kapott belőle. Megköszönném a szakértők segítségét.

Annyi még, hogy a TR200-ban mért van egy forgó egysége a vibrato-nak, és az L100-ban mért nincs? Attól, hogy abban forog, attól még az nem scanner, ugye?

C3Juice!!!!! (vagy akinek még van) Légyszíves nézz már utána annak a kondenzátornak (1.25 mikroFarád 660 Volt)!!! Nagy szükségem van rá. köszi