imbisz Creative Commons License 2006.03.21 0 0 64

sziasztok,

kezd kialakulni ez a beszélgetés ..

nekem nagyon tetszik Újlaki hozzászólása .. azt írja:

Ami magyar, arról mondjuk meg hogy magyar, és mondjuk büszkén. A baj akkor kezdődik, amikor megjelenik a sanda szándék. Amikor a magyart a másik magyartól való megkülönböztetésre használja valaki. Amikor ő csak úgy magyar, hogy, értitek, ugye, nem zsidó...

szerintem ez egy abszolút reális nézet ..

bár teljesen nem értek vele egyet ..

de tudom, hogy nagyon sokan így látják ... és az is megértem, hogy miért ..

a média ebben nagyon sokat segít ..

lényeg, hogy a zsidók magyarok .. vagy mondjuk kettős állampolgárok .. (magyar-izraeli) ..

másrészt a magyar zsidók inkább a vallásukban különböznek, és nem abban, hogy magyarok ..

mellesleg, budapesten legalább 8-10 féle nemzetiség él ..

nem akarok hülyeséget mondani, de horvátok, ruszinok is vannak köztük ..

és ők mellesleg pártolják a fideszt .. (5. kerület) ..

a zsidók ugyanúgy magyarok, mint mi, csak mondjuk nem katolikusok, vagy nem protestánsok .. hanem zsidók .. ők a zsinagógába járnak .. magyarok .. magyar zsidók ..

Orbánék MAGYAR szolidaritása elsősorban az idegen érdekekkel szemben próbálja megvédeni a magyarokat .. a nagy nemzetközi feeling helyett szeretnék, ha Magyarországon a magyarok picivel jobban otthon érezhetnék magukat, mint mások .. külföldiek .. külföldi tőke érdekét képviselők ..

nem arról van szó, hogy ők lesznek rekesztve, mint amszterdamban a külföldiek, akiktől szeretnék megvonni a fűszívás jogát ..:)

dehogy .. nem hozunk létre magyar klubokat ..

csupán arról kellene gondoskodnunk (erre nekem pl. van igényem), hogy olyan klubok se legyenek, ahova mi, magyarok nem mehetünk be ..

egyáltalán szó sincs antiszemitizmusról (ami valamilyen szinten azért minden városban létezik, de lehet kezelni) .. sőt ..

viszont az lényeges, hogy az országot ne a külföldi, nemzetközi, üzleti kapcsolatok és érdekek alapján kormányozzák, hogy ne helytartói legyenek Magyarországnak, akik saját és sajátos érdekeket érvényesítve irányítják a gazdasági kulturális folyamatokat ..

hanem egy olyan vezetés, amely a MAGYAROKNAK kedvez inkább - azoknak, akik az országban élnek .. ebből a halmazból senki nincs kivéve .. sem a ruszinok, sem a horvátok, sem a katolikusok, sem a zsidók, sem a romák .. senki .. mi mind magyarok vagyunk, mint ahogy az amerikaiak is mind amerikaiak ..

a magyaroknak való kedvezés semmiféle ellenséges töltést nem jelent még a külföldi nagytőke felé sem .. ez "csupán" preferencia ..

egy paraszthajszál .. ami viszont számunkra a perspektívát jelenti ..

mert ha beolvadunk egy szürke masszába ..

ha csak emberek leszünk egy helyen ott közép európában .. az nem lesz jó .. az nem lenne jó .. ha csak munkaerő- és fogyasztói piacot jelentenénk - arctalanul - az nem volna jó ..

ha azonban magyarokként gondolunk magunkra .. akkor vagyunk valakik .. akiké ez az ország .. és mindjárt jobban működik minden .. nem mások országa .. nem valakié .. hanem a miénk ..

de ebben nincs semmi ellenségesség .. csak önérdek érvényesítés ..

(erről szólnak az Orbán beszédek)

peace out !

Előzmény: Újlaki (49)