gprinz Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2695
Ez a de gustibus azért nehéz kérdés. Klasszikus megközelítésben a kritika nem szubjektív műfaj, különösen nem a művészetben. Ez persze nem jelenti azt, hogy ami nálunk kritika címén megjelenik az nem hanyat-homlok ellentétes egymással x, ill. y tollából. Az élelmiszerminősítésnél is elvileg általános megítélési standardok vannak, a kávébabot a profik gondolom kellő összhangban tudják minőségi osztályba sorolni. Mi persze a mezei kv-buzi szintjén kóstolgatunk házi felszerelésünkkel, és tapasztalatainkat is internetesen osztjuk meg egymás között, és így nem is lehet erre a szintre törnünk.
Még szerencse, hogy abban meg tudunk egyezni, nem a Tesco gazdaságos 300 huf/kg kávé az igazi.
A borok esetben is néha nagy meglepetés ér, amikor tetszik egy bor, jónak találom, utána meg jön egy igazi nagyágyú (szerencsés esetben nem mondják meg előre miféle, és hogy viszonyul az előzőhöz), és leesek a székről, és nem értem, miként találhattam az előbb igem jónak a másikat.
Előzmény: H_G (2694)