Cicoma Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3707

Alapjában véve igazad van, de nincs nálunk még olyan kultúrája a kutyatartásnak, hogy mindenkitől meg lehessen követelni az ilyen gondolkodást.

Az tkv nélküli almoknál nyilván vállalják a kockázatot, és ez legyen az ő felelősségük. Én is odaadtam párszor a kan kutyáimat kedvenc szukákhoz, mert azok a babák is családi légkörben nevelkedtek, és boldoggá tették a gazdáikat.

A menhelyi kutyákat én is nagyon sajnálom, de tk kutya is odakerülhet sajnos, ha pl. meghal a gazdája, stb. Emiatt nem szabhatjuk meg senkinek, hogy mit csináljon a kutyájával.

Azt is el kell fogadni, hogy nem mindenki tudja megfizetni a csúcs kutyákat, ezzel én is találkoztam annak idején. Azért hagy döntse el mindenki maga, hogy egy kis barátra vágyik, vagy emellett egy kiállítási gyönyörűséget akar. Autót sem egyformát veszünk, hanem ki-ki pénztárcája szerint.

Azért, aki igazi minőségre és garanciára vágyik, és versenykutyát szeretne, az megtalálja a tenyésztőket, ahonnan sok segítséget kap a továbbiakban, és beléphet a show világába.