Sziasztok!
Először is "Newbuiltflat" ajánlásait én is aláírom, érdemes megfogadni, ha nem akartok olyan helyzetbe kerülni, mint oly sokan más topikok hozzászólói közül. Sajnos még így is sok a kockázat, sosem lehet tudni.
Én most járok ott, hogy végleg el kell döntenem - rengeteg keresgélés és monitorbámulás után - hogy új vagy használt építésűt vegyek-e. Jelenleg az új mellett állapodtam meg, de az "ÁTHALLÁS új építésű lakásokban" c. tipik olvasása óta nagyon elkezdtem félni. Sokfajta házban/lakásban laktam már (régi tégla, panel, leválasztott, stb.) s egy kivételével mindenhol gond volt az áthallással.
Véleményem szerint talán ez tudja legjobban kikészíteni az ember idegeit hosszabb távon.
De hogyan lehet ezt előre látni/kiküszöbölni egy új építésűnél? Mert az nyilván nem megoldás, hogy naponta az építők nyakára járok és ellenőrzöm, meg fotózom az épülő lakásomat.
Konkrétan én a Rózsa udvar projekt (www.rozsaudvar.hu) egyik lakását néztem ki a hetedik kerületben. Utána nézve a projektben részt vevő cégeknek jól hangzik a dolog. De ismerőseim rossz tapasztalatai miatt elég bizalmatlan vagyok.
A Mareco Rt.-ről már amúgy is találtam egy nagyon negatív hozzászólást: arra intett, hogy messziről kerüljem el őket.
Ha valakinek van vmilyen infója a cégekről ( a fent említett oldal legfelső menüpontjában), és meg is osztaná velem/velünk, azért hálás lennék!
Ha vki nyitna egy "Rózsaudvar" topikot, azt is nagyon megköszönném (újonc lévén korlátozva vagyok)!
üdv
Mindenkinek