nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.03.20 0 0 4936
Közízlés témakörben szerintem az a probléma, hogy ismét kiütközik az ország egyik jellegzetessége, a tutyimutyi középszerűség. Mint ahogy például reklámokban is csak az ostoba hagyományos mosóporos a jellemző, mert nem merik bevállalni az elvontabb, meghökkentőbb fajtákat, ugyanúgy zenében is csak biztosra mennek. Szerintem Magyarországon a független rádiókat leszámítva szinte az összes rádió hallgathatatlan, még az igazán népszerű zenéknél is félelmetesen unalmasan "válogatnak", mintha például a Rolling Stones vagy Santana nem kifejezetten rövid pályafutása alatt csak két-három számot játszott volna, annyira nem mer senki kilógni a jó kis megszokott langyos vízből (vagy inkább takonyból). A furcsa az, hogy ha például Horvátországban vagy mondjuk Lengyelországban keresgélek a rádiók között, akkor tök más a helyzet. A popzenét játszó adókat hallgatva is tök jól válogatott, jobbfajta, ritkább muzsikákat választanak be, és ők ugyananúgy sokat látott k-európaiak, szóval nem lehet történelmi szívásokra hagyatkozni :)
Ami pedig más európai országokat illet, amikor legutóbb Svédországban jártam, egyszer a Norvég fő állami (!) TV adót néztem, és épp egy metal műsorblokkba botlottam. Ami késő délután másnap délelőttig tartott, vagy 15 órán keresztül! Hihetetlen jó műsorok voltak benne, és mindezt fő műsoridőben, a legnagyobb állami csatornán. No comment.