wanda21 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1983

Sziasztok!

Új vagyok erre, egy ideje már olvasgatom a topikot, gondoltam akkor mostmár megszólalok. Nagyon kezdő rózsás vagyok, életem első önálló -mármint úgyértem saját gondozású, mert amúgy a kertben van jó pár rózsatő- töve egy sárga futórózsa, ami idén lesz nálam 3. éve. Nagyon kicsin vettem, pár ággal, és mostanra elérte a két méteres magasságot, és minden évben gyönyörű és sok kis virágjával kápráztat el. Második szerzeményem a hőn áhított kék rózsa, ami természetesen világos lila lett, de végülis megszerettem, mert szép nagy virágokat hoz, és illatos.

Ma már én is kitakartam őket. A metszéssel kicsit hadilábon állok, nem tudom pontosan hogyan is kellene "szakszerűen" csinálni. Jelenleg annyit tettem, hogy az elfagyott ágakat vágtam ki. Futórózsánál nekem azt mondták nem nagyon kell vágni, mert úgy jó ahogyan van. Ti hogyan szoktátok csinálni? Bocsánat a kérdésért, gondolom már jópárszor elhangzott. Nekem az is segítség lenne, ha valaki megírná honnan is érdemes elolvasni a hozzászólásokat, és akkor igérem szorgalmasan bepótolom lemaradásomat.

Az érdekelne még, hogy mikor lenne érdemes magastörzsű rózsát venni - vagyis inkább ültetni, tavasszal vagy inkább ősszel. Az lenne még az álmom, egy szép piros színű magas törzzsel.

Illetve vidéken van még 4 tövem, ők még váratnak magukra, kb. 2 hét múlva tudom őket kibontani.

Előre is köszönöm a segítséget, és remélem egyszer majd én is tudok tanácsot adni, illetve segíteni valamiben.

Üdv. Vanda