Island*
2006.03.19
|
|
0 0
2825
|
Leanderrákhoz.....
Sajnos én már több ízben találkoztam vele. Egyik ciklámen színű, szimpla növényemen jelentkezett először. Elsődlegesen a legyengített, üvegházi példányokon vetttem észre, de a mediterrán vidékeken sajnos kinnt a természetben is elég elterjedt betegség. Azt tapasztaltam viszont, hogy a fehér dupla elég ellenálló vele szemben. Az, hogy "rák" annyit tesz, hogy nincs ellene jelenleg ellenszer, egyébként egy vírusfertőzésről van szó valójában. Nekem is van egy ilyen példányom, arról írtam néhány napja itt, hogy kinnt is hagytam "teleltetni", aztán úgy néz ki, hogy nem fagyott ki, sőt vígan zöldellnek az ágai....:)))
Szóval az a tanácsom, ezt én is szakkönyvben olvastam, hogy ha metszőollót használtok ilyen beteg növényhez utána feltétlenül tűzben kell fertőtleníteni az ollót!
Ebben az esetben talán nem visszük át a fertőzést a másik növényre, egyébként jobb elkülönítve tartani a többitől. Aki nem sajnálja a növényét (ki ne sajnálná???, ritka eset, de jobb a megelőzés alapon) az inkább tüzelje el az egész bokrot! :((((
|
|