Levél a vg.hu fórumáról:
,,Tisztelt Miniszterelnök Úr! Mindenek előtt engedje meg, hogy bemutatkozzam. A pénzügyminisztérium Q8 nevű, vezető beosztású köztisztviselője vagyok. Mint a minisztérium régi munkatársa, koromnál és neveltetésemnél fogva baloldali érzelmű embernek tartom magamat. A Fidesz-kormány alatt ugyan nem váltottak le, de úgy érzem, folyamatosan mellőztek. Sok más sorstársammal együtt azonban nagyot csalódtunk a visszatérő László Csabában. Akkor még azt gondoltuk, hogy annál mélyebbre morálisan és szakmailag már nem kerülhet a Pénzügyminisztérium. Sajnos tévedtünk. Draskovics Tibor után már az „aranykornak” tűnik László Csaba minisztersége, az elődjeiről már nem is beszélve. De sajnos Draskovics Tibor terrorját is messze felülmúlja a jelenlegi helyzet! Ez vett rá arra, hogy önszántamból, de meggyőződésem szerint a minisztérium dolgozóinak döntő többsége nevében, nyílt levélben forduljak Önhöz. Mint baloldali ember, a baloldal megújítójához. Az egyébként sokak által kedvelt Veres János miniszter urat ugyanis elsősorban saját üzleti ügyei kötik le, így érdemben nem tud a minisztérium gondjaival foglalkozni. Helyette „mint a fedélzeten elszabadult hajóágyú” Katona Tamás közigazgatási államtitkár irányít mindent. Már az is példátlan a Pénzügyminisztérium történetében, hogy valaki politikai államtitkárból lett közigazgatási államtitkár. De ha mindez szakmai hozzá nem értéssel és régi belügyes szemléletmóddal párosul, az végzetes is lehet! A ház működését Katona dilettantizmusa és rosszindulata folyamatos szakmai mélyrepülésben tartja. Draskovics Tibor utasítására ő állította össze az Európai Unió felé megküldött kozmetikázott adatokat. Tevékenyen részt vett az ÁFA-visszatartások levezénylésében. Mint régi belügyes, örömmel töltötte be a „mosolygó gyilkos” szerepét a házban és az alárendelt szerveknél. Tudomásunk szerint az „eltűntnek nyilvántott” KEHI által készített Postabank vizsgálati anyagokat is ő tartja magánál. Bár kétségtelen tény, hogy tűntek el a Pénzügyminisztérium irattárából anyagok. Ezeket azonban 1998-ban Draskovics Tibor távozó közigazgatási államtitkár vitte magával, és a Budapest Bank, valamint a Posta Bank 1997-es konszolidációjára vonatkoztak. Katona Tamás áldásos tevékenysége mellett a minisztérium folyamatosan esik szét. A tehetséges fiatalok elhagyják a házat, a hangulat rossz, a munkakedv, a lelkesedés folyamatosan csökken. Miniszterelnök Úr! Ha Ön tényleg meg szeretné nyerni a választásokat és utána valóban konszolidálni szeretné az államháztartást, ha valóban meg akarja csinálni az Ön utasítására kidolgozott 700 mrd forintos pótköltségvetést, ha át akarja alakítani a közigazgatást, és ennek keretében valóban el akar bocsátani megközelítőleg 200 000 köztisztviselőt és közalkalmazottat, ahogy tervezi, akkor Önnek egy jó állapotban lévő Pénzügyminisztériumra van szüksége, amely végre tudja ezt a komoly feladatot hajtani. Ha így van, és valóban szüksége van még reánk, kérem állítsa meg minisztériumunk teljes szétverését és haladéktalanul mentse fel Katona Tamás közigazgatási államtitkárt! Kérem, kérjük mindezt azért, amire Ön is mindig hivatkozik: Magyarországért! A Köztársaságért! Tisztelettel, Q8 a Pénzügyminisztérium vezető beosztású köztisztviselője U.i.: Talán emlékszik rá Miniszterelnök Úr, hogy már korábban is igyekeztem szót emelni a minisztérium területén tapasztalható visszásságokkal szemben. A nyilvánosság előtti nevem is így kaptam, a Q8-as ügy felfedése kapcsán. De én tájékoztattam a közvéleményt a Zwack-ügyről, amely több száz millió forint kampánypénzt juttatott a kisebbik koalíciós pártnak, valamint az ÁFA visszatartásokról is. Kérem tehát Miniszterelnök Urat, teljesítse kérésünket, hogy a további elkeseredett lépések helyett ismételten feladatunkra koncentrálhassunk."