samiel Creative Commons License 2006.03.17 0 0 86
1. Sehol soha nem állítottam azt, hogy a FIDESZ lenne minden pártok legkiválóbbika. De addig, amíg nincs jobb, a legjobb.

2. A FIDESZ vezetése ugyanazt az utat járta be, mint mi nagyon sokan. Viszont ezt a utat, liberálistól nemzeti konzervatívig, nem tartom akkora távolságnak, mint a szocializmus építőjének élcsapatából nagytőkés párttá válni. Én azért írogatok itt naponta kb. egy órát, hogy lerövidítsem néhányunk számára annak a felismerésének az idejét, hogy kiknek is lobogtatja a zászlóját. Ha csak egy gyerek elgondolkodik ezen, már megérte.

3. A FIDESZ-t ma baloldalinak tartani butaság. Baloldal a legritkább esetben tud nemzetben gondolkodni. Ők mindig internacionalisták voltak. Ennek a mai finomított változata a kozmopolita globalizmus. Az FIDESZ nemzeti konzervativizmusa kb. megfelel a reformkor liberális felfogásának. Magyarul ha van ma joga viaszpetőfit meg viaszdeákot állítani egy pártnak a kampányához, akkor azt a FIDESZ tehetné meg egyedül.

4. ma sem a baloldal, sem a jobboldal nem jelenti ugyanazt, mint anno. Nincsenek kommunisták, nincsenek reakciósok.

Tudod, ez akkor lenne így, ha az MSZMP nem csak az M-betű elhagyásával bánta volna meg a magyarok ellen elkövetett több évtizedes bűneit, hanem a vagyonát is visszaadta volna a nemzetnek. Én is és bár nem tudod még, te is ma azt a harcot folytatjuk ellenük, amit Márai jövendölt. Amelyikben a bennünket kifosztó kommunisták már nem az eszmét, hanem a megszerzett koncot védik. De addig kommunisták, bármit is állítanak.
Gondolj a kóbor kutyás hasonlatra, a független Kereskedelmi Kamara elnökének szemébe mondott fenyegetésre, a nemzeti ünnepünkön felvonultatott álarcos kommandóra, hogy csak a legutóbbi hetet említsem. GyF. 18 emeletes portréjával pedig valami olyan kezdődött újra Magyarországon, ami 1947 és 56 között egyszer volt már.

-Politikai kalkulációkat pedig mindig csak a történelem ismeretében tehet meg az ember.
Előzmény: sajtoskenyér (28)