afSiH!
Sziasztok, szia Kulináris kolléga!
"Dőltbetűsöd hasonló kvalitásban ugyanazt jelenti számomra, mint amikor félbe vágják a hal fejét, vagy kiveszik a szemét tisztításkor! = A szokás 6alom!"
Te egyben teszed be a hal fejét a lébe? De akkor hogy tudod enni? Utána vágod szét, vagy úgy kapargatod ki belülről? Én azért vágom szét, mert így hamarabb, a többi hússal együtt megfő (magyarán a derék nem fog szétesni mire a fej is kellően átfőtt), sokkal jobb íze lesz (mert több, nagyobb felületet ér az ízes lé), egyszerűbb enni. Szemét sosem szedem ki (bár tudom, hogy sokan azt teszik), szülővárosomban ez külön csemege szokott lenni.
A feketekagylós karfiolkrémlevesről elfelejtettem fotót készíteni:( de valamivel kárpótolni fogom a fórumot, ha legközelebb (ma, vagy holnap) halat készítek.
Üdv: dy