Nem tudom mennyi mag van egy zacskóban, ahány kiszerelés, annyi féle.
Amit én vettem, abban 10 szem mag van, nem tudtad volna nagyon sűrűn ültetni.
Nagyon sűrű lesz, meg kell ritkítani. Egyenlőre várj, várd meg a sziklevelek után az első leveleket, akkor dönts! Nálad az is a gond, hogy nem fertőtlenítetted a földet és lehet, hogy kidől a palánta. Ez akkor szokott bekövetkezni. amikor már több levele van. Viszont, ha szét akarod ültetni, akkor tedd meg szikleveles korban, ilyenkor sinyli meg a legkevésbé.
A nagyobb gondot az ültetési módodban látom "(vele párhuzamosan pedig ment a paprika)". A paradicsom gyorsabban nő, mint a paprika, el fogja nyomni a paprikádat. Szerintem mindenképpen szét kell ültetned a palántáidat. Lehet kapni nagyobb boltokban műanyag poharakat, mint amit az utcai büfékben adnak, vagy az italautomatákban van. Ne nagyot vegyél, mert sok föld kell, de 2dl-es legyen, mert hamar kiszárad.
A paradicsom palánta nem különösebben érzékeny, még pár fok fagyot is elbír, nem nagyon megy tönkre. Én kiszoktam április közepe után ültetni.
A paprika fagyérzékeny, meg szokták várni a májusi fagyokat vele.
A falu tv-ben hallottam, és szerintem igaza volt, azt mondta lendületben növekedjen a növény, tehát már ne érje hideg, ne álljon le a fejlődésben ez a lényeg. Ezt én nem tudom kivárni, mert nem erre vagyok berendezkedve, nincs melegházam, pár palántát ültetek csak. Egy idő után nagyon nehéz vele a lakásban, ha bent van, akkor elnyúlik, mert már áprilisban igen melegek lehetnek, a lakásban kevés a fény. Én már az első napokon, mikor süt a nap kiteszem, szoktatom a naphoz. Ehhez otthon kellene lenni nappal, de dolgozom. Így nem nyúlik el és nem ég el a naptól a palánta.
Sikerélményed lesz a paradicsomtól, mert aránylag igénytelen növény. A paprika már más, sokkal több törődést igénye. Nekem nem volt vele szerencsém, nem jó helyen lakom. Egyedül a fűszerpaprika, ami megterem felénk. Az igénytelenebb.