Hát az az igazság, hogy én baromira tartottam attól, hogy nem fog az összes mag kikelni. De szerintem kikelt mind, és már most nagyon sűrű. Összesen 2 zacskó magot vettem (+ a lugast, de azt 5 pohárba ültettem el), és úgy ültettem, hogy egy zacskót a kb 60-80 cm hosszú balkonládában húztam el (vele párhuzamosan pedig ment a paprika). És - most hogy már volt időm visszább olvasni - okosabb lettem, és most már tudom hogy egy tövön is jó sok pari lesz (a lugast ne is említsük). Szóval biztosan fogok ritkítani, mert ha mindet megtartanám, akkor belefulladnánk a pariba. Ráadásul nem is tudnám mibe átültetni, nincs ennyi tejfölös flakon. Majd jövőre ...
Kérdés, hogy mi alapján csináljam, hogy döntsem el, hogy melyiket szedjem ki. Elég csak arra koncentrálni, hogy 5 cm legyen két hajtás között? Vagy most még várjak vele? Most mindegyiknek két picike levele van. És mekkora az esélye annak, hogyha kiültetem a palántákat, akkor meg is maradnak. Mert ha magas a "pusztulási arány" akkor ugye többet kellene meghagyni. Bocsi, de tényleg nagyon kezdő vagyok. De imádom a paradicsomot! :-)))))
Sajnos a miatt, hogy a paradicsomot egy ládában ültettem a paprikákkal, nem tudom radiátorra tenni. Így marad a várakozás. Viszont a két hét szombaton letelik, úgyhogy sokat már nem kell várni :-)))
Amúgy köszi, nagyon jókat írtál. Meg persze a többiek is.
És nagyon szép paradicsomjaitok voltak tavaly. Remélem idén én is büszkélkedhetek majd hasonlóakkal.
Köszi mégegyszer
C