No, megpróbálom újjáéleszteni a topicot...
Halihó! TUDOM, HOSSZÚ VAGYOK, DE OLVASSATOK EL, LÉGYSZI, LÉGYSZIIII!!!!
Digitális zongorát keresek én is. Végigolvastam a topic-ot, köszi a segítséget. De azért még szükségem lenne még némire.
Tanuláshoz szeretnék egy digit, max 200-ból szeretném megúszni (állványostul). Gondoltam használtra is, de én mint amatőr kezdő is ég és föld közti különbséget éreztem a használt és az új d.zongorák billentése között. (a használtakat olyan puhának éreztem, bár lehet, nagyon elkoptatott gépek sikerült találkoznom... hm?)
No szóval az új mellett döntöttem, semmi flanc-glanc, hangszín meg egyéb "elektromosságra" utaló jel (brrrr....), tehát nincsenek nagy igényeim, hacsak az nem, hogy 88 bill-es, kalapácsmechanikás legyen, tehát minél inkább hasonlítson egy zongorára.
A botfülemmel nem nagyon hallok különbséget hangszínben, inkább arra próbáltam (eddig) adni, hogy milyen érzés, ahogy leütögetem, hogy rúgnak vissza a billentyűk.
Olyan szeretnék, aminek beépített hangszórói vannak, mert nem szeretnék külön erősítőre költeni. Ja, és x lábak kíméljenek! Az olyan lakodalmas zongorás....
Szóval ennyit a külsőségekről, mert a többihez nem értek, saját magam szórakoztatására szeretnék csak megtanulni.
Néztem pár márkát, áron belül persze. Tudtok vmit az Orla Stage Partner, ill. az Orla CDP 15 típusról mondani? & Sehol nem találkoztam a topic-ban Hemingway márkájú digi zongival, pedig ilyet is láttam 200 alatt. Yamahának láttam még a határértéken belül zongiját, de az én pénztálcámnak bizony a 10-20ezrecske különbség is számít.
No, ha tudtok, segítsetek, hogy ezek milyenek. Casio-t nem említettem, hát nem tudom... erről is várom véleményeteket. Korg, Roland álom marad, túl drágák nekem.
Nem tudom így az elején érdemes-e befektetnem vmi drágább nagyobb darabba, v. kezdésnek válasszak egy occsóbbat, aztán ha pár év múlva belejövök, akkor egy komolyabbat. De gondolom ez azon múlik, jómagam mennyire érzem komolynak a dolgot.
Várom az építő válaszokat!! :))) Köszke előre is!