bejuma Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1984
Jaj!
Szóval : azért kellett teremteni, mert közelít a 0-hoz a spontán kialakulásának a valószínűsége. Ezt mondod, igaz?
Az ember és az élővilág esetében elgondolkool ezen. Hogyhogy nem merül fel ugyanez a kérdés istennel kapcsolatban?
Erre értem én, hogy mindent az istenen és a biblián átszűrve néztek.
Nem keresitek a miértet, ha az már istenvbe ütközik.

A 10.emeletes példádról.
Nem teremtek olyan lehetőséget, hogy kiugorjon (gyerekzár ajtón, ablakon, szellőztetés felügyelet mellett, azaz megelőzöm a bajt, amíg maga fel nem ismeri a veszélyt.Amikor beszélni lehet vele, akkor jön a meggyőzés, példákkal akár.
Az istenhez visszatérve: Ha megmutatná nekünk magát, nem lenne okunk kételkedni benne. De nem teszi,. tehát...?

Tudom, hogy feloldhatatlan az ellentét. Ez viszont - részemről - nem zárja ki a beszélgetés lehetőségét. Vitatkozni pedig csak a velem egyet nem értőkkel lehet... a hitről pl itt.
Remélem, ez kielégítő válasz, miért vagyok itt egy egyébként nyilvános tpoicban.

"Tenyleg oda a jozan itelokepessegunk?"
Az én nézőpontom szerint ebben a kérdésben igen. Az indokaimat lásd feljebb.

Hogy mi van a halál után? Tudod, meséltem. A nagy semmi.

"Ha tenyleg nincs Isten, akkor vesztettem valamit? "

hogyne. Amiről már beszéltem.

"Nalunk nincs sem agymosas, sem ritmus, sem kantalas, ... Visszatart meg valami?"

persze. A vallásos közösségektől maga a vallás.

"Miert nem celszeru az ember?"

Pl. Látótér. Nem lát hátra.
Aztán a korán jelentkező betegségek, kopások, amik a felegynesedett járás miatt keletkezik...az, hogy minden baba relatíve korababaként jön a világra, túl hosszú az az idő, míg önálló lesz...végül is nagyon messze van a tökéletestől.
Mondhatnám ilyen selejtre volt csak képes a mindenható. (?)
Előzmény: actionman (1983)