kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 476

afsiH!

Szia Tuutuu!

 

> Ha már hal és halak..:}}

> Hal pucerálás közben halszagú tud lenni az ember keze.

 

Kétségtelenül igazad van, de 1 igazi HALbarátnak mitől oly' NAGY' gond ez? ? ?

A hal pucerálása együtt jár annak természetes hal ''illatosodásának'' átvételével is, ugyanakkor előrevetíti a sikeresen elkészített halászlénk/halétkünk elfogyasztásának élményét is...

Javaslatos 5let?: ecetes víz, vagy többszöri, meleg vízben történő körömkefés, szappanos kézmosás.

A gumikesztyűs hal-pucerálás számomra idegen jelenség fizikálisan, de egyéb gasztronómiai hagyomány(ok)ból eredendően is . . . Példálózásom OFF lenne!.....

Kedves Tuutuu!

Számomra, -

                     mint halkedvelőnek a HAL bármely módon el(ő)készítve sem büdös,     

                     amennyiben emberi fogyasztásra alkalmas a nyersanyag!

                     1xűen halbukéja van!:-))) 

 

                   - élmény a hal tisztítása, élmény az előkészítése, s az elkészítése is 

                     szabad tűzön, vagy bármely hagyományos módon! 

Kedves egészségünkre!

afSiH!

Előzmény: tuutuu (472)