Lady Wessex Creative Commons License 2006.03.11 0 0 929

Ha az anya nem tud dolgozni az baj. De akkor az anyaval van a baj. Az anya gondolkodasaval. Ha ugy erzed hogy veszelyben az allasod, keress meg egy allast/tanulj ki valami olyan szakmat amire van kereslet. 34 evesen boven megteheted. Az eleted a te kezedben van, nem maseban. Adminisztrativ intezkedesektol varni az eleted jobbra fordulasat eleg meddo dolog. En ugy erzem hogy nem a gyerektol felsz, hanem mindentol de ezen lehet valtoztatni, ha akarsz. Toled fugg.

Tanulok. Most nyáron diplomázok. :-)

De nem az anyával van baj, az álláskeresés kapcsán például. 3 éve, mikor állást kerestem, 10 interjúból 8-on megkérdezték, mikor akarok gyereket szülni. Legszívesebben azt válaszoltam volna, hogy 2007. január 8-án reggel 7-kor. :-))) A jelenlegi állásom interjúján is megkérdezték, "mert nekünk hosszútávú ember kell". 5 hónap múlva a kérdező nem dolgozott a cégnél.... Amúgy is csak csodálni tudom azokat a nőket, akik kijelentik, hogy ők 5 éven belül szülnek... még ha van is most párja, honnan tudja, mi lesz 5 év múlva, pláne ha jelenleg még pasija sincs.... és tényleg lesz gyerekük.

Szóval nehéz. + ha nincs az embernek párja, és nincs is reménye rá, hogy legyen (2 napja ért véget egy reménytelen-viszonzatlan szerelmem azzal, hogy tök váratlan kiderült, hogy a pasinak aznap született gyereke a barátnőjétől:-( A pasi nem tudta, hogy odavagyok érte, még csak az hiányozna, hogy most rajtam röhögjön, elég ha én tartom magam marhának. )

Ha az ember lánya még gátlásos is a kapcsolatteremtés terén (34 évesen!), ha képtelen rájönni, hogy lehet a férfiakat úgy "lekáderezni", hogy ne vegyék észre, hogy káderezve vannak, mert arra allergiásak... /A káderezés arra értendő, hogy kideríteni, van-e barátnője, felesége, van-e egyáltalán állása és nem 5 éve tartós munkanélküli-e, nem homoszexuális-e, nem link alak-e, hogy ne fussak bele olyasmibe, mint a fent említett esetnél, ahol a 9 hónap alatt nem utalt arra semmi, hogy gyerek lesz, sőt minden jel egy nagyon bizonytalan partnerkapcsolatra utalt... és csak a káderezés után jönne még a meghódítás!!! /

Szóval nagyon nehéz az ember lánya dolga. Meg a "férjanyag" is elfogy ekkorra. A magam korabeliek vagy nősek, vagy link/tartós munkanélküli. Nem vágyom luxusra, de egy kalyibában nem tudom elképzelni az életem. Egy "normális", hétköznapi, középosztálybeli családra vágyom és nem arra, hogy férjuram is én tartsam el, míg ő a kormányt szidja, mert "nem teremt munkahelyet". A nálam fiatalabbak azért nem jöhetnek szóba, mert már az egy évvel fiatalabb pasiknál is úgy érzem, hogy legalábbis a nővére vagyok (még akkor is, ha idősebbnek látszik nálam), a nálam sokkal (értsd: 10+ év) idősebbeknél meg úgy, mintha a lánya.

A "normálisan szituált", 30-as szingli férfi meg csak mítosz. Én még eggyel se találkoztam. A munkahelyemen rengeteg, többszáz fiatal pasi dolgozik, nagyon jó beosztásban, nagyon jó fizetéssel, egyénenkénti karrierlehetőséggel, akiknek biztos lesz állásuk "hasonszőrű" cégeknél legalább, és a nők körében még presztízsértéke is van a szakmájuknak (nem írom le, mi az, mert lehetne következtetni a munkahelyre) szóval ezeknek a férfiaknak a nagyrésze 25-45 közötti. MINDNEK van felesége, vagy barátnője. Tavaly és idén közülük pontosan 37-nek lett gyereke is, a maradéknak meg már van 1-2. Mikor kérdeztem az egyiket, szerinte mi lehet ennek az oka: azt felelte, jól keresünk, meg van oldva az egzisztenciánk, nem kell mire várnunk, a nők kedvelnek minket a szakmánk miatt, így könnyen lehet és van miből válogatni feleségnek valót.... És igazuk van! A 30-as fiatalok jó része az anyagiak miatt nem vállal gyereket.

Már arra is gondoltam, hogy nem-e csak azért nem akarok gyereker, mert tudom, hogy nekem úgyse lesz se gyerek, se férj, mert senkinek se kellek, nincs esélyem semmilyen kapcsolatra, és védekezésül, hogy ne fájjon annyira, csak bemesélem magamnak, hogy "Ááá, én nem is akarok gyereket, meg alkalmatlan is vagyok rá". És mégha lenne is kapcsolatom. 34 éves vagyok. A családalapítás nem olyan, hogy hétfőn megismerkedek, kedden esküvő, szerdán gyerek. Mire eljutnánk arra a szintre, lennék vagy 37 éves. Akkor szüljek gyereket? Aztán 3 év Gyes, lennék 40 éves. Hová vennének fel dolgozni? Melyik család tud megélni 1 fizetésből?

Előzmény: Törölt nick (919)