Lady Wessex Creative Commons License 2006.03.11 0 0 905

Biztonsagos csalad??? Hol van ilyen? Biztonsagos csak egy van, az anya ket karja, amivel dolgozni tud. Semmi egyeb nem biztonsagos.

És ha az anya nem tud dolgozni? Mert mondjuk elmúlt 35 éves, és nem kap állást? Én speciel adminisztratív munkakörben dolgozok. És most hallom, meg olvasom, sőt, látom! hogy egy 35 éves nőt már öregnek tartanak egy titkárnői állásra!!! Mi lesz később, ha már 35-45 évesen nem tud elhelyezkedni? És ha otthon viszont várja az ő alig 5-10 éves gyereke, biztonságos család nélkül? Nekem most, 34 évesen, gyerek nélkül, remeg a gyomrom, ha arra gondolok, hogy elveszthetem az állásom....

Én azt hiszem, csak ezért félek a gyerektől, mert félek attól, hogy nem tudnám megtartani az apját. Hiszen a férfiak egy részére rátör a kapuzárási pánik, és a 40 körüli nőt simán lepasszolják egy fiatalabb pipiért. A nő meg ott marad a "későn" vállalt gyerekkel.... Előre meg honnan tudjam, milyen lesz a férjem? Gyerek után meg már késő bánat ebgondolat.

Komolyan mondom, sokkal jobban szerettem volna a régebbi korokban élni, ahol a vallás miatt tilos volt a válás, és ha utálták is egymást, a vallás és a társadalom miatt muszály volt együttmaradniuk, és ez valamelyes anyagi biztonságot adott a családnak és a nőnek.