Sokat emlegettük mostanában a fekete Solaris lemezt, a SOLARIS 1990-et.
Ennek a lemeznek a beharangozó koncertje épp ma évfordulós: 1990. március 10-én volt!
Kalandos nap végén - hisz csak aznap dél körül (!) tudtam meg, hogy este SOLARIS KONCERT lesz 4 év után újból - megérkezve a Kertészeti Egyetem Klubjába még mindig alig hittem el, hogy ez igaz lehet... A szívem majd kiugrott a helyéről, jól ismert, de régesrég eltemetett érzések kerítettek hatalmukba. Láttam a srácokat a színpad közelében, de még mindig nem fogtam föl az egészet, annyira sokkszerű volt az információ, hogy este koncert!!!
Évekkel ezelőtt az előzményben már írtam az akkori élményeimről, de most a sorozatom keretében újból szeretném megosztani Veletek ezeket az emlékeimet!
1990. március 10. - Kertészeti Egyetem Klubja (KEK)
Aznap este Popmeccs Gála volt a KEK-en, Napoleon Boulevard-ék is érintettek voltak, valamilyen díjat vettek át ők is.
Akkoriban készültek el a dupla "SOLARIS 1990" c. lemezükkel is, s úgy gondolták, hogy egy fél órás Solaris koncertet is adnak aznap este, ezzel beharangozva a hamarosan megjelenő új Solaris lemezt.
Előre kell bocsájtanom, hogy egyáltalán nem az ő közönségük (mármint nem Solarisos közönség) volt ott - nemigazán volt köztudott az aznapi Solaris koncert.
Elkezdődött a koncert, és egyszerűen nem akartam elhinni, amit éreztem - valami nagyon hasonlót, mint életem első Solaris koncertjén, 10 évvel korábban!
Teljesen elvarázsolódtam, hiszen a srácok ugyanolyan hozzáállással, hihetetlen belső tűzzel, átéléssel játszották a Solaris számokat, mint mikor még Solarisként léteztek. Mintha egy szempillantás alatt eltűnt volna az a négy év 1986 óta, s ott folytatták, ahol akkor abbahagyták!
És az is biztos, hogy nemcsak én éreztem így, hiszen a színpad felől áradó elsöprő hangulat mindenkire átragadt: nagyon nagy tapsot kaptak minden számuk után! Fantasztikus sikerük volt!
És a színpadon Czigi is teljesen e hatás alá került és egészen őszintén bukott ki belőle két szám közötti konferáláskor, hogy "hiába volt az Első Emelet és hiába lett a Napoleon Boulevard, azért mégiscsak a SOLARIS az igazi!" !!!
Eszméletlenül felemelő érzés volt ezt hallani!
Míg élek, nem felejtem el; életre szóló élmény volt az az este számomra!