Én is ismerek 40-es öltönyös maidenfanokat(pl ahogy hallottam a PPKE-JÁK testneveléstanszékvezetője nagy fan és ott volt Debrecenbn is). Én csak a tapasztalatomat mondom el. Nagyon sok ismerősöm van aki maiden imádó, de nem ment el Debrecenbe, mert semmi lóvéja sem volt rá, és egy darab lemezt nem vett meg eredetiben, minden száma internetről van. Mellette ott van két metallicás ismerősöm, akiknek legalább 4 album meg van eredetiben, az egyikük meg pénzt nem kímélve olasz Metallica koncertre is kiment, csakazért, hogy lássa őket. És rz nemcsak az én tapasztalatom. A meallica célközönsége, nem azt mondom, hogy a gazdagok, hanem, azok, akik megtehitk maguknak, hogy meglegyen az összes lemezük eredetiben, meg belefér mindíg egy koncert, amikor a közelbe jönnek.
És, ha megnézed az örli déjszen az egyik koncertet, mikor vonul be a tömeg, láthatod, hogy a legöbb arc az kb épp az utcáról szedte föl a cigicsikket, olyan szinten lecsúszottak. Ráadásúl a saját példám is mutatja, hogy én sem veszek lemezeket, és ezerszer meggondolom, hogyha eldobok magamtól 6000-10000ft-ot koncertre. Legutóbb voltam Chris Rea koncerten, amit apám fizetett( Aki a maident már nem fizetné), és még ott is láttam 2 db embert Iron Maiden pólóban. Metallicásat egyet sem. Kint voltam a rockmarathonon ott is a Maidenpólósok voltak a legtöbben, ezt még a nem maiden-es haverom is szóvá tette. A Szigeten, ami már jóval drágább, már sokkal kevesebb maiden-est láttam, ám annál több Slipknot, Korn, Greenday, és igen sokkal több Metallic-ás póló arcot láttam. Tehát ebből azt vontam le, hogy maiden rajongó rengeteg van Magyarországon, s ezek a 5000 ft fölötti áron lévő fesztiválra már nem nagyon mennek el, sőt nekik a pólójuk egy ezresért kapható hamisítvány volt, míg a Metallicásoké headbangerben kapható eredeti.
Tehát a megalapozatlan fals kijelentésemet a saját hamis, becsapható érzékeimre és zsenge tapasztalatomra alapozom, aminek persze lehet ezer buktatója(pl. lehet, hogy rossz napon voltam kint a Szigeten, vagy nem az ár miatt nem mentek ki a szigetre a maidenfanok...), de én ezt így látom nem kötelező elfogadni, de legalább megy a topic, és megint írtam egy regényt ide... A Szigeten a Korn-on elég sokan voltak, szerintem a Maiden-re nem mennének el annyian, amennyien ott voltak, föleg úgy nem, hogy évről évre drágább a dolog, sőt ha ne addj Isten a Sziget szavazásán Dickinson elég szavazatot kapna, és leszerveznék, akkor is csak negyedannyian lesznek, mint mondjuk a Korn-on(mondjuk ez rossz példa, mert a Kornon jegyártól függetlenül többen vannak, akármi van), szóval Bruce bácsi elég gyér közönség előtt jáccana, és az életbe nem tudná megtölteni mondjuk az Arénát, ugyanúgy ahogy a maiden sem ,pedig biztos vagyok benne, hogy van Magyarországon vagy 50.000 ember, aki szívesen látná őket élőben, s ez kis ország, nem is kell annyit utazni, hogy ne érje meg az irszág bármely pontjából följönnie pestre, az árral van baja a népnek...
Akinek sikerüólt végigolvasnia emie irományt, és még emlékszik az elejére, annak gratulálok, és megnyerte a az Adamwarlock top 10 leghosszab hozzászólása című kiadványt...