moltess Creative Commons License 2006.03.10 0 0 378

kedves Dóri!

ugye azt nem komolyan gondoltad, h főszezon van augusztusban Samuin?

íme egy-két idézet ahonnan javasoltad:

- "LP időjárás:

Januártól áprilisig mindkét oldal , azaz Thai-öböl és Andamán-tenger csapadékmentes (..majdnem), júniustól novemberig mindkét oldalon esik az eső, novembertől januárig és május júniusban viszont az öböl partvidéke szárazabb, mint az Andamán tengeré.

Én egyébként azt hallottam, hogy nyáron a Thai öböl kevésbbé csapadékos mint az Andamán tenger. Én BKK után így inkább Samui-Phangan-Tao trióra voksolnék.

BKK-ból 2 nap bőven elég (akár 24 óra is), hiszen ennyi idő alatt akár gyalog (de inkább tuktukkal) bejárhatod a lényeget, és gondolom az utazás célja nem városi fülledtség és szmog élvezete, hanem holmi paradicsomi szintű tengerparton való láblógatás. Az biztos, hogy 10 nap alatt BKK után vagy csak Andamán part, vagy csak Thai öböl legyen. Mindkét helyen ki tudsz tölteni tartalmasan 8 napot.

R-U-D 4593"

- "Augusztusban semmi gond nincs Phi-Phivel. 2 éve augusztusban, tavaly pedig októberben voltunk ott. Azt hülyeség lenne állítani, hogy nem esik eső. De simán kibírható. Az augusztus sokkal jobb. Csak este esik az eső. Az átlagos időjárás úgy néz ki, hogy délelőtt süt a nap, délkörül kezdenek gyülekezni a felhők, és olyan 4-5 körül van egy fél-1órás (max 3 órás) zuhi. Akkor esik rendesen, de estére általában már csillagos az ég. Másik lehetőség, hogy egésznap jó az idő, és csak hajnalra jön a zivatar, de reggel kilenckor már süt a nap (ez inkább augusztusban fordul elő). Október azért esősebb, de augusztusban még ez a délutáni eső sem általános.
Ennek ellenére bármikor kifoghatsz egy komolyabb ciklont, amikor 2-3 napig folyamatosan esik, de hosszabban nem valószínű. Én azt mondom, hogy megéri augusztusban menni, mert sokkal kevesebb a turista, olcsóbb minden, de az időjárás tökéletesen élvezhető. Mi azt csináltuk, hogy 9-kor kimentünk fürödni. Kint voltunk 3-4ig (ez lubickolásból, snorkelezésből éppen elég is), majd a vihar alatt szundikáltunk egyet. Este meg már kényelmesen kajátunk a nyitott éttermek egyikében.

Egyébként javaslom mindenkinek, hogy a Don Chukit éttermében nézze meg az étlapot egyszer. Tudják, hogy mi a fene az a Hungary:) Van náluk Hungarian Goulash. Megkóstolni nem érdemes, mert gyakorlatilag egy zöldséges csirkehúslevest kapsz, burgonya nélkül, szóval semmi köze a névadójához, viszont az étterem teraszáról gyönyörű a kilátás a tonsai öbölre.

Én szeptemberben megyek most PhiPhire, ha minden igaz 9-én már ott leszek. Ha valaki éppen ott lenne szeptember 9 és 13 között, az szóljon, és összefuthatnánk!

Csokeloránt 4657"

- "Miután Thaiföldön (és a szomszédos országokban) november elejétől március végéig tart a főszezon (legalább is általánosságban), ezért értelem szerűen ebben az időszakban a repjegyek is drágábbak (meg a szállások jó része is, de aznem nagy ügy olyan árak mellett).

Ponthozo 4921"

három ismerősöm is hibázott és nyáron ment oda. kihalt volt minden és állandóan esett (vagy csak épp kifogták...?)

tisztelettel

m.

Előzmény: doryka77 (377)