bejuma Creative Commons License 2006.03.10 0 0 1937
"Emberi nezopontbol szolva, egy hatarig turi a gonoszsagot, ami magyarul annyit tesz, hogy az ember beteliti azt a bizonyos poharat."
És a pohár nagyságát nyilván ő határozza meg, ő dönti el, mikor lesz tele, anélkül, hogy én tudnám, hogy van-e még egy félliternyi hely a poharamban..
Isteni önkény.

"Erdekes modon a kozbenjaras szokott hatni, Isten teljesiteni szokta az imadsagokban elmondott kereseket (ez pedig befolyasolas, nem?)"

Honnan tudod, hogy anélkül nem teljesülnének a kérések, dolgok? Nincs erre semmi bizonyíték.

Az elmélet, felvázoltam, nem amiatt hamis, mert nem hihető. Teljesen logikus, a biblia logikája is benne van.
A kiindulópont, a teremtés a hamis benne.

"Nem onmagaban az a gonoszsag, hogy nem hiszel benne, tagadod a letet, hanem az, hogy a hitetlenseged miatt szuksegszeruen szembe kerulsz az akarataval, es amit teszel az nem jo, hanem gonoszsag."
Miért szükségszerű? Betertom az alapvető emberi erkölcsi törvényeket, mondhatnám a 10parancsolat azon részeit, melyek nem istenimádatról szólnak.
Miért lennék én emiatt gonosz?
A gonosz az, aki SOHA SEMMILYEN kézzelfogható bizonyítékát nem adta létének, mégis feltétlen imádatot vár el. Ha meg nem kapja meg, akkor büntet. Na, ez a gonoszság.

Előzmény: actionman (1933)