Mai salata otlet:
Jushsajt "tart" - mi magyarul?? es paradicsom edeskomeny salata.
1 1/2 csesze liszt
so
13 evokanal ideg darabokra vagott vaj,
3 - 4 evokanal jeges viz
3/4 csesze aprora vagott shallotts vagy hagyma
30 dk juhsajt (kremes) (ha lehet fokhagyma es fuszer izesitesu)
1 csesze tejszin
3 tojas
1/4 csesesze bazsalikom ha lehet friss
1/8 torott bors
A 12 evokanal vajat es a lisztet osszedolgozzuk robotgepben - van osszevagjuk villaval, ne olvadjon meg, ne kezzel. Aprankent hozzaadjuk a jeges vizet, es kinyujtjuk akkorara, hogy egy 25 cm-es atmeroju tart format kibeleljunk vele. Susd 20 percet 180 fokos sutoben, amig szep aranybarna lesz.
1 evokanal vajon a hagymat megparoljuk, es a megsult tart aljara tesszuk.
A juhsajtot a tojasokat es a tejszint egy robotgepben osszekevered simara, bele a sot, borsot es a bazsalikomot.
A kevereket a megsult tartra ontod es 30-40 percig tovabb sutod, amig megszilardul
A salata is egyszeru:
50-70 dkg paradicsomot (ez nagyon jo lesz nyaron, sajat paradicsombol) szeletre, cikkekre vagsz (lehet sarga, aprobb, nagyobb, vegyes fajta)
egy edeskomeny gumot szeletekre vagsz
fel citrom leve
2 evokanal oliva olaj
1 evokanal alma ecet
so, bors
Osszkeverni es raonteni a paradicsomra - szobahomersekleten talalni a meleg-langyos tart-tal.