A Te ertelmezesed a dologrol sokkal kozelebb all hozzam, mint masoke. Ha valoban a valos tettek alapjan itelnek meg valakit, az szerintem "Istenibb", mint ha csak a hit alapjan. az egyik egy tevoleges cselekedet elvaro Isten (legy jo es azert tegyel is valamit), a masik inkabb egy hiu "onkenyur" cslekedete.
Ha igaz a Biblia, akkor Isten nem gépeket...azert egypar dolgot beletehetett volna az emberbe, mondjuk a szabad akarat cimszo alatt, azt, hogy rossz az, aki megeszi a masik tizoraijat es nem azt a valtozot, hogy rossz az, aki agyoncsapja a szomszedot. az ilyen cselekedeteket nem kellett volna megteremteni. akkor nekunk is jobb dolgunk lenne itt es neki is kevesebb dolga, hogy idonkent rendet csinaljon koztunk.
Ha már úgy is színjáték, De a cselekmenyeinek elkovetesekor hitt abban illetve tudta azt, hogy az Istene ot megsegiti. Ugy konnyu kiugrani a repulobol, hogy tudom/hiszem hogy rajtam van az ejtoernyo. Ez pedig _szerintem_ kicsit levesz a dolog "aldozat" jellegebol. nyilvan ez nem fogja megingatni a hitedet, nem is szandekom, csak egyfele gondolatot inditott el a cikk bennem. nekem nagyobb aldozat, ha valaki ugy ment meg valakit, hogy tudja, hogy nem fogja tulelni. de ez az en ateeista logikam csak.