Ez is a 30 év....
A második helyezett kezdőirányítóját és a harmadik helyezett edzőjét mi adjuk...
2006.03.09. Nemzeti Sport - Debrecen-Albacomp beharangozó
Egy körmendi kosaras-család két tagja találkozik csütörtökön Debrecenben. Az apa, Fodor Péter az Albacomp edzője fia, Márton a Vadkakasok irányítója.
Pikáns helyzet, ám Fodorék már megszokták, hogy apa és fia egymás ellen csatáznak. Az idényben egyszer már találkoztak, s a november 27-i mérkőzésnek külön érdekessége volt, hogy Fodor Péter akkor debütált az Albacomp kispadján. A fehérváriak 1/4-es mutatóval álltak, amikor a vezetők elköszöntek Predrag Kruscictól, és szerződtették a bajnokságot Dombóváron kezdő szakembert. Aki remekül mutatkozott be, hiszen az Albacomp 97–76-ra legyőzte a Vadkakasokat, majd sorozatban kilenc mérkőzést nyert meg. Igaz, a legutóbbi három fordulóban két vereség rontja a mérleget.
– Nekünk minden mérkőzés fontos, ugyanis feledtetnünk kell az első öt fordulóban történteket – mondta Fodor Péter. – Sajnos Kecskeméten kikaptunk, igaz, az előttünk álló két csapat, az Atomerőmű és a Debrecen is vereséget szenvedett.
– Elfáradt a csapat?– Hosszú volt a sikersorozatunk, ráadásul folyamatosan teher alatt játszottunk, hiszen a rossz rajt miatt nem hibázhattunk.Talán idegileg egy kicsit elfáradt a társaság, bár nem szabad elfelejteni, hogy a magyar bajnokság kiegyensúlyozott, az alsóházi csapatok is bárkit megverhetnek.
– Az Albacompnál viszont magasan van a mérce.– Az alapszakaszban az első négy között kell végeznünk, hiszen nem mindegy, honnan folytatjuk a rájátszásban.
– Hozzászokhatott, mégis pikáns, amikor a fia csapata ellen meccsel.– Sokszor előfordult már ez, de kétségtelenül furcsa érzés. A kezdés előtt összeölelkezünk, ahogy a meccs végén is. Remélem, hogy Marci jól játszik, de a végén gratulál nekem a győzelemhez.
-Körmendről indultak, s azóta többször küzdöttek a fiaival egy célért, de egymás ellen is.– Amikor Paksra kerültem, először Marci igazolt az Atomerőműhöz, Gergő maradt otthon, s kemény, ötmeccses elődöntő-sorozatot küzdött végig egymás ellen a két csapat. Aztán Geri is hozzánk került, s életem egyik legszebb élménye volt, amikor kétezer-kettőben a két fiammal együtt nyerhettem bajnokságot.
– Ha nem egymás ellen készülnek, beszélgetnek a kosárlabdáról?– Még most is előfordul, hogy lelket kell öntenem a fiaimba, vagy tanácsot adok nekik. Az pedig a legnagyobb öröm, ha ők sikeresek.
– Legutóbb Fehérváron összejött, amiről apaként és edzőként álmodhat: Marci jól játszott, mégis nyert az Albacomp.– Hasonló végkifejlettel most is kiegyeznék…
Fodorék együtt vagy egymás ellen
Gergely
Márton
Péter
1998–1999
Körmend
Körmend
–
1999–2000
Körmend
Körmend
Paks